Carlos Sainz i Laia Sanz formaran parella amb un cotxe de QEV Technologies

Els pilots participaran en un nou campionat internacional de vehicles sostenibles tot terreny d'una empresa de Montmeló

Esports

Carlos Sainz i Laia Sanz formaran parella amb un cotxe de QEV Technologies
Carlos Sainz i Laia Sanz formaran parella amb un cotxe de QEV Technologies | QEV Technologies

Montmeló

Els pilots Carlos Sainz i Laia Sanz formaran parella amb un vehicle tot terreny de QEV Technologies, de Montmeló, per competir en l'Extreme E. Aquest és un nou campionat mundial sostenible de vehicles tot terreny, que comptarà amb un cotxe fabricat a la localitat baixvallesana amb el nom ACCIONA Sainz XE Team.

La competició començarà el 20 de març de l'any que ve amb la Desert X Prix, a l'Aràbia Saudita, caracteritzada pel terreny àrid i rocós, exemple de la desertificació i la sequera que afecta el planeta. El seguiran, al llarg de 2021 l'Ocean X Prix, al Senegal (29-30 de maig), l'Arctic X Prix, a Groenlàndia (28-29 d'agost), l'Amazon X Prix, al Brasil (23-24 d'octubre), i la Glacera X Prix, a l'Argentina (11 i 12 de desembre). El traçat de cada cursa tindrà una distància aproximada d'entre 16 i 20 quilòmetres, dividits en dues voltes, el que fomentarà la velocitat.  "Estem entusiasmats amb aquest campionat i amb poder formar part de l'equip ACCIONA Sainz XE Team. A través d'aquest increïble desafiament, estem segurs que serem capaços d'innovar i de crear tecnologies que s'aplicaran primer a la cursa i, després, en la carretera, donant sentit al nostre leitmotiv 'from Race to Road'", va dir Joan Orús, un dels responsables de QEV Technologies. 

La nova Extreme E, homologada per la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA), representa una competició esportiva amb un clar compromís social. La prova busca revolucionar l'esport amb un format dissenyat per fomentar el desenvolupament sostenible i la lluita contra l'emergència climàtica, així com la igualtat de gènere. 

 

Edicions locals