Martín Parejo, més a prop dels Jocs Paralímpics de Tòquio 2021

L'atleta obté la preselecció de la federació espanyola per participar a la seva tercera cita paralímpica

Esports

Martín Parejo, més a prop dels Jocs Paralímpics de Tòquio 2021
Martín Parejo, més a prop dels Jocs Paralímpics de Tòquio 2021 | Paralímpicos

José Luis Rodríguez Beltrán

L'atleta Martín Parejo és més a prop de la seva participació en els Jocs Paralímpics de Tòquio 2021. El martorellesenc, que s'entrena a les pistes de Mollet sota les ordres del llagostenc Raúl Gracia, va rebre fa tan sols uns dies una carta amb la preselecció per participar en els jocs paralímpics del pròxim any, per banda de la federació espanyola. 

"Rebre la carta de preseleccionat em diu que tot està tornant a una certa normalitat. L'any passat, aquest comunicat el vaig rebre al gener, tot i que finalment no es van poder fer", admet Martín Parejo, que sap que és important rebre la preselecció, però que no és res definitiu: "està bé perquè et diuen que compten amb tu, però les ganes que tinc són les mateixes i no canvia res. L'objectiu per a mi segueix sent el mateix, estar als Jocs Paralímpics i per aquest motiu he de seguir entrenant per fer la mínima en el salt de llargada",  

La marca mínima per ser seleccionat és un salt de 6,31 metres, que el martorellesenc confia fer el primer semestre del 2021. "La meva millor marca va ser l'any passat, amb un salt de 6,15 metres. Crec que puc superar la marca mínima. De totes manares, és possible que es deixi participar amb una marca lleugerament inferior perquè hi ha poques competicions i tots hem tingut més dificultat per poder entrenar", diu Parejo, que, de fet, ja ha començat la temporada 2021 amb entrenaments a la pista molletana. 

El martorellesenc, a les ordres de Raúl Gracia, vol superar els 5,94 metres que va fer fa tan sols uns mesos a València. L'objectiu és arribar en bones sensacions al febrer i març per competir al màxim nivell als campionats catalans i estatals paralímpics.  A més, un altre dels objectius és el Campionat d'Europa, de Polònia, al juny. "L'objectiu pel qual treballem són els Jocs Paralímpics, però també volem arribar bé al juny a l'Europeu. Hem de seguir fent treballs de càrrega aquestes setmanes per estar en condicions al març", diu Gracia, que es mostra il·lusionat de la possibilitat de les seves primeres olimpíades: "és un somni anar-hi. Ja només tenint l'opció és impressionant. Ara estem preseleccionats i hem de tancar el tema". 

Per a Martín Parejo serien els seus tercers Jocs Paralímpics després de Londres 2012 i Rio 2016.

Edicions locals