Mollet en Comú proposa incrementar un 50% les dotacions a les entitats del tercer sector

El grup municipal presenta el document amb les mesures que planteja per al pressupost municipal de l'any que ve

Política

Mollet en Comú ha presentat el document amb la concreció de les propostes que el grup municipal fa per al pressupost de l'Ajuntament per a l'any vinent, que es preveu aprovar en el ple del pròxim dilluns. La formació proposa, entre altres, un fons de contingència de 330.000 euros per garantir l’accés als subministraments i a l’alimentació a les famílies més vulnerables i un augment del 50% de les dotacions a entitats del tercer sector com Creu Roja i Càritas.

Fa unes setmanes Mollet en Comú avançava les línies mestres de les seves propostes per als pressupostos 2021 en què es parlava de la necessitat de crear un escut social per a la població davant la coronacrisi. Ara la formació, que està negociant amb el govern local la incorporació de les seves idees al pressupost, ha fet públic el document (vegeu document adjunt) amb la concreció d'aquestes mesures, que, entre altres, proposa la creació d’una unitat antidesnonaments, un fons de garantia contra la pobresa energètica, plans d’ocupació o un programa municipal de reforç socioeducatiu i cultural.

Per als comuns, del conjunt de propostes, serien prioritàries el fons de contingència per garantir l’accés als subministraments i a l’alimentació a les famílies més vulnerables (330.000 €), la creació d’una unitat antidesnonaments per evitar que la gent perdi el sostre (200.000 €), incrementar un 50% les dotacions per entitats del tercer sector (Caritas, Creu Roja...), ajuts als comerços afectats per la COVID, (120.000 €), plans d’ocupació municipals (931.000 €), reforçar EMFO per tal impulsar noves activitats i protegir les existents evitant tancaments de negocis i, també, un programa municipal de reforç socioeducatiu i cultural adreçat específicament a infants i joves.

Per a Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, “la pandèmia ens posa a prova a tothom i creiem que l’Ajuntament ha de fer un esforç molt important, que es noti, per tal d’ajudar als ciutadans a sortir-se bé d’aquesta situació. La prioritat màxima és que ningú quedi enrere”, diu Escribano.

Ara, des del Grup Municipal de Mollet en Comú s’està negociant amb l’equip de govern municipal per tal d’arribar a acords que facin realitat la quantitat més gran possible d’aquestes propostes. En aquest sentit, Escribano assenyala: “Estem fent com sempre, propostes que creiem realistes i necessàries. Però estem en un any diferent, l’emergència social que tenim a sobre ens emplaça a govern i a oposició a superar dinàmiques d’enfrontaments. Mai hem treballat en aquesta clau i des de l’inici de la pandèmia creiem que ho hem fet palès”

Al llarg d’aquesta setmana les negociacions s’aniran tancant i els diferents posicionaments determinaran el grau d’acord al ple del proper dilluns 21 de desembre. El vot definitiu dels regidors de Mollet en Comú el determinarà una assemblea telemàtica d’inscrits i simpatitzants que tindrà lloc el proper divendres 18 de desembre.

Edicions locals