L'Ajuntament millorarà l'enllumenat públic del camí de Lourdes

El Consistori considera que la via guanyarà en visibilitat i seguretat per als vianants

Societat

L'Ajuntament millorarà l'enllumenat públic del camí de Lourdes
L'Ajuntament millorarà l'enllumenat públic del camí de Lourdes

El camí de Lourdes, vial per a vianants paral·lel a l'avinguda de Lourdes, disposarà de nou enllumenat públic. Així ho ha anunciat l'Ajuntament, que preveu que els treballs per renovar i millorar les lluminàries de la via puguin començar el 21 de desembre.

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha iniciat els tràmits per dur a terme l’actuació, que comportarà la instal·lació de lluminàries LED, que proporcionen un enllumenat més eficient i ecològic. Se substituiran les llumeneres actuals instal·lant-ne 28 de tipus vial de tecnologia LED i 4 columnes noves per millorar la il·luminació de tot el traçat del Camí de Lourdes.

Amb aquests nous punts de llum es reforçaran les zones menys il·luminades i es guanyarà en solvència energètica i eficiència ecològica.

L’actuació també comportarà la neteja de l’entorn, especialment pel que fa als arbres, arbustos i matolls de les zones properes als fanals per millorar la visibilitat i aprofitar al màxim la il·luminació dels nous fanals.

La durada aproximada de les obres serà d’unes sis setmanes i el pressupost total de l’actuació és de 29.848 €.

Mireia Dionisio, regidora coordinadora de l’Àrea de Governança, Economia i Serveis Territorials, considera que aquesta actuació fomenta els desplaçaments a peu i la mobilitat sostenible. "Amb aquesta millora de la il·luminació es guanyarà en visibilitat i seguretat i aquest camí, que el fan servir diàriament molts molletans i moltes molletanes, es podrà fer servir més còmodament a hores de menys sol”, explica Dionisio.

Per la seva banda, Raul Broto, regidor de Justícia Ambiental, ecologisme i transició Energètica opina que “és un pas més en la bona direcció de l’eficiència energètica a nivell local. Des de l’Ajuntament ho tenim clar, cada inversió que es realitza cal que avanci cap a una ciutat més sostenible, tal i com vam anunciar aquesta setmana amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la comissaria municipal”.

 

Edicions locals