Sara Roca, del CA Mollet, guanya l'estatal sub-20 de trail amb Catalunya

El montornesenc Miquel Corbera frega el podi amb l'equip català a l'estatal absolut

Esports

Sara Roca, enmig de les tres membres de l'equip sub-20
Sara Roca, enmig de les tres membres de l'equip sub-20

José Luis Rodríguez Beltrán

Sara Roca, de 19 anys i de l'Atlètic Mollet, ha guanyat el Campionat d'Espanya sub-20 de trail amb la selecció catalana. La molletana va participar el cap de setmana a l'estatal de Sant Josep de Sa Talia, a Eivissa, penjant-se l'or estatal per equips.

La molletana va completar els 8 km, amb 350 metres de desnivell acumulat, en un temps de 44 minuts i 26 segons, arribant la 16a classificada de la general. "Va ser una cursa molt ràpida, no pas tan tècnica. Hi havia un primer tram pel poble i després una pujada de 2 km. La baixada feia que fos molt ràpida la cursa", explica Roca que en arribar a la meta van comunicar-li que s'havien proclamat campiones d'Espanya amb Catalunya: "és la primera edició que s'hi feia de sub-20 i, sincerament, no m'ho esperava. El fet de ser-hi, per a mi ja era un orgull, representant Catalunya". 

Sara Roca s'ha format a l'Atlètic Mollet des dels deu anys fent atletisme i cros. A l'estiu, van comunicar-li que hi havia possibilitats de formar part de l'equip català de trail, i va encetar entrenaments específics, juntament amb la companya del club, Maria Carner. Roca va participar en la seva primera cursa de muntanya al setembre, a la Lloret Trail i l'estatal, era la segona prova que feia. "M'ha agradat molt, crec que dedicaré encara més temps a les curses de muntanya", admet la molletana. 

Miquel Corbera frega el podi

Miquel Corbera, de l'Atletisme Montornès, va participar en la categoria absoluta de l'estatal de trail, quedant en quarta posició amb l'equip masculí català. El circuit absolut era més exigent amb un recorregut de 21 km i 350 metres de desnivell acumulat. En la classificació individual, Corbera va assolir l'11è lloc amb un temps d'1 hora, 28 minuts i 32 segons. 

Edicions locals