La PAH de Mollet demana que s'acceleri el decret per aturar els desnonaments

Actualment, unes cinc famílies molletanes estan pendents de ser desnonades en els pròxims dos mesos

Societat

La PAH de Mollet demana que s'acceleri el decret per aturar els desnonaments
La PAH de Mollet demana que s'acceleri el decret per aturar els desnonaments

Una vintena de persones convocades per la Plataforma d'Afectats per l'Habitatge (PAH) s'han concentrat aquest matí davant la seu del PSC a Mollet per demanar al Govern de l'Estat que acceleri el decret per aturar els desnonaments. Aquesta mesura beneficiaria, d'entrada, fins a cinc famílies de Mollet pendents de desnonaments en els pròxims dos mesos.

"PSOE i Podemos ja van anunciar fa un mes que traurien el decret en dues setmanes i encara no ho han fet", explica Juanjo Ramon, portaveu de la PAH. "Si aconseguim ajornar els desnonaments fins al mes de maig com s'està anunciant, és positiu perquè seran moltes les famílies que tindran un descans durant aquests mesos", exposa Ramon.

Amb tot, el portaveu de la PAH considera "inacceptable" que des del Govern s'estigui mirant de compensar als grans tenidors: "És una animalada que es parli de compensar als propietaris sense fer distincions entre petits o grans. Trobem normal que un petit propietari que pugui dependre d'un lloguer per sobreviure se'l compensi, però que també s'estudiï compensar bancs i fons voltor, això és una aberració", diu Ramon.

"Sabent quin és el problema d'habitatge, potser s'hauria de forçar aprofitant aquest decret, per obligar a fer lloguers socials i seria una manera que guanyarien les dues parts", consideren des de la PAH i recorden: "quan s'aixequi la suspensió el mes de maig tots aquests desnonaments suspesos col·lapsaran els jutjats, tornarem a començar i a sobre, els fons voltors i la banca estaran cobrant unes compensacions".

Suspensió fins al 2022

És per aquest motiu que demanen que la suspensió dels desnonaments s'allargui fins al 2022: "La precarietat, els desnonaments..., no se solucionaran perquè ens traguem les mascaretes. Aquesta serà la següent batalla, per allargar-ho més enllà del mes de maig, perquè quan acabin les suspensions tots aquests desnonaments es tornaran a activar sense contemplacions", conclou Ramon.

En aquest sentit, des de la PAH estudien celebrar de cara a l'any vinent una taula d'habitatge per treballar de forma conjunta amb els diferents ajuntaments i agents socials la problemàtica al territori.

La concentració davant la seu del PSC a Mollet ha acabat amb l'enganxada d'un cartell al vidre del local dels socialistes molletans, on apareixen  els casos de les famílies pendents de desnonament a la ciutat.

Edicions locals