La Policia denuncia una quinzena d'infraccions per incompliments a bars i terrasses de Mollet

El cos ha intensificat els darrers dies les inspeccions al sector de la restauració

La Policia Municipal ha intensificat aquesta setmana el control i les inspeccions pel compliment de les mesures sanitàries establertes directament relacionades amb bars, restaurants i les seves terrasses.

Des de dijous passat han denunciat més de 15 infraccions detectades a diferents bars i terrasses, com per exemple per un aforament superior al permès, consumir i servir a les barres, incomplir les distàncies entre taules o entre comensals, superar el màxim permès per taula, o no portar mascaretes.

De fet, des d'aquest dilluns s'apliquen les noves mesures de la Generalitat de Catalunya per a la contenció de la Covid-19 aplicables al sector de l'hostaleria i la restauració. En concret, es limita l'obertura de 07.30 a 09.30 h per esmorzar i de 13 a 15.30 h per dinar. Se suspenen els sopars a l'establiment, excepte la recollida de menjar per emportar fins a les 22 h. Es pot repartir menjar fins a les 23 h.

Les terrasses poden estar obertes, amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de quatre comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

Als interiors, l'aforament és del 30%, amb bona ventilació natural o forçada i amb una distància mínima de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents. Limitació de quatre comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla.

Excepcionalment, en els serveis corresponents als àpats dels dies 24, 25, 26 i 31 de desembre de 2020 i dels dies 1, 5 i 6 de gener de 2021 el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules s'estableix en sis persones, llevat que siguin convivents, sempre que pertanyin com a màxim a dues bombolles de convivència.

A banda d'aquestes inspeccions, la Policia Municipal, en la prevenció i vigilància del compliment de la resta de limitacions, han denunciat a més de 30 persones per no respectar la mobilitat en horari nocturn, no mantenir les distàncies o no portar la mascareta o no portar-la correctament.

Les sancions lleus poden anar fins al 3.000 euros, les greu fins a 60.000 i les molt greus fins al 600.000 euros. Tot i les infraccions detectades, des del cos policial recorden l'alt compliment de les mesures i la responsabilitat demostrada per tota la ciutadania.

Aparcament en zona blava

Donada la situació epidemiològica, l'Ajuntament de Mollet del Vallès ha decidit prorrogar sis mesos més, fins al 30 de juny de 2021, els tiquets de 15 i 30 minuts extres d'aparcament gratuït a la zona blava. En cas que algú tingui el seu tiquet deteriorat el pot canviar per un de nou.

 

 

Edicions locals