Mollet aprova uns comptes municipals per fer front als efectes de la coronacrisi

El ple aprova un pressupost per a 2021de 65.633.509 euros, molt similar al de l'any passat

Política

Laura Ortiz

Les mesures per fer front a la crisi provocada per la Covid han marcat en gran part la confecció del pressupost municipal de Mollet per a l'any que ve. Dilluns, el ple municipal aprovava els comptes per al 2021 amb un pressupost consolidat de 65.633.509,72 €, una xifra molt similar a la de l'any passat malgrat la crisi.

El govern preveu una davallada d'ingressos d'aproximadament un milió d'euros pel que fa a la reducció de la recaptació en tributs. Amb tot, la previsió és que aquesta pèrdua d'ingressos es pugui compensar amb aportacions extraordinàries de la Generalitat i l'Estat, uns 400.000 euros i 600.000 euros, respectivament. "Tot i que les quantitats encara no són oficials sabem que es destinaran fons extraordinaris al món municipal que ens compensaran la davallada de la recaptació en tributs", apunta la regidora d'Hisenda, Mireia Dionisio.

Protecció dels vulnerables

Segons el govern, els comptes municipals per a l'any 2021 "han estat dissenyats per garantir la protecció social i fomentar la reactivació i la recuperació econòmica", explica Dionisio.  Els eixos en què s'ha basat la confecció del pressupost han estat, d'una banda, la protecció dels col·lectius més vulnerables, amb una despesa de gairebé 20 milions d'euros destinats a polítiques de protecció social, foment de l’ocupació i qualitat de vida. De l'altra, el foment de les energies renovables i la millora i manteniment de l'espai públic. I un quart eix dirigit a treballar per a la reactivació de l'economia i la generació d'ocupació, amb la contractació de nous plans d’ocupació i programes de desenvolupament econòmic i comercial de la ciutat.

En aquest sentit, es preveuen mesures de l'anomenat escut social i es consoliden les ajudes destinades a donar suport a les famílies, s’incrementen les ajudes per fer front a situacions de pobresa energètica, es dobla la partida destinada a ajudes per a la pràctica esportiva destinada a infants, es crea una nova ajuda destinada a pimes i autònoms per contribuir a la transformació digitals del teixit econòmic i s’amplien les ajudes en rehabilitació amb una nova línia de subvenció destinada a les millores d’eficiència energètica, el manteniment dels imports destinats a ajuts a les entitats de la ciutat o la consolidació del recursos destinats a plans municipals d’ocupació.

Pel que fa al capítol d'inversions, el pressupost preveu 2.761.000 euros. La prioritat del govern és el manteniment de carrers i equipaments existents.

Edicions locals