El govern molletà prioritza el manteniment de carrers en les inversions de 2021

El pressupost compta amb un capítol d'inversions de 2.761.000 euros

Política

Laura Ortiz

De cara a l'any vinent, el pressupost municipal de Mollet preveu una partida d'inversions molt similar a la d'enguany. La prioritat és, segons el govern, el manteniment de la via pública i els edificis municipals existents per sobre de la construcció de nous equipaments.

La xifra del capítol 6 del pressupost és de 2.761.000 euros, una quantitat de la qual destaquen la partida de manteniment de carrers, a què es destinaran 756.000 euros, i de condicionament d'edificis i equipaments, amb una partida de 605.000 euros.

En aquest àmbit, destaquen la segona fase de remodelació de Gaietà Vínzia, una primera fase de reforma del pavelló de Riera Seca, la reforma de l'edifici de Jaume I (on hi havia l'antiga comissaria de policia) i la rehabilitació de la façana de l'edifici de l'antic Ajuntament a Prat de la Riba.

El capítol 6 també inclou 110.000 euros per a reforma d'edificis i parc públic d'habitatge, en què s'integra una partida per a l'edifici de la casa dels mestres de l'antiga escola Nicolás Longarón, on s'ha de desenvolupar un projecte de pisos de protecció.

Altres actuacions són les millores als polígons, que s'hauran de consensuar amb els industrials, i a què es destinaran 80.000 euros; i les inversions en gestió energètica i sostenibilitat, que inclou accions com la millora de l'enllumenat, la instal·lació de més plaques fotovoltaiques a espais municipals i l'ampliació de punts de càrrega elèctrics a la ciutat.

Des de l'oposició es lamentava, però, que "gairebé un 40% dels diners d'inversions serviran per pagar indemnitzacions", deia el regidor d'Ara Mollet, Oriol López.

Reforçament de la policia

A banda de les inversions, els pressupostos 2021 també preveuen l'increment de la plantilla de la policia municipal, amb la cobertura de 6 places d’agent i dues de caporal; la renovació dels parcs infantils; la posada en marxa del Pla d’Actuació Municipal de l’Energia Sostenible i Clima, la redacció i aprovació de nous plans municipals de mobilitat, d’infància i Turisme; el reforç de la partida destinada al Servei d’Atenció a les Dones víctimes de violència de gènere i la posada en marxa un servei d’atenció integral local per a les persones LGTBI, entre altres.

“Els pressupostos que hem aprovat són valents, equilibrats i realistes", assegurava durant el ple l'alcalde, Josep Monràs, qui agraïa les propostes presentades pels grups municipals, moltes incorporades en el pressupost.

Edicions locals