Crisi de govern a Sant Fost entre SF En Comú Podem i ERC-Junts

La formació morada es queixa de sis "decisions unilaterals" d'alcaldia i la falta de comunicació pel pressupost del 2021

Política

D'esquerra a dreta: Carles Miquel, María José Sánchez i Albert Bastida
D'esquerra a dreta: Carles Miquel, María José Sánchez i Albert Bastida

Sant Fost de Campsentelles

El pacte de govern a Sant Fost afronta hores baixes en aquests dies. El grup de Sant Fost En Comú Podem ha posat de manifest en un comunicat les discrepàncies entre la formació morada i el seu soci de govern, ERC-Junts. "En els últims mesos s'han pres, per banda d'Alcaldia, decisions unilaterals que entenem incompleix greument l'acord de govern", remarca SF En Comú Podem, al comunicat. 

La formació morada admet que fa més d'un any va signar un acord de govern amb ERC-Junts i la regidora no adscrita Maria José Sánchez "per materialitzar un canvi", informa al text. Més d'un any després, la formació morada ha apuntat fins a sis decisions unilaterals, que discrepa amb el contingut comú del pacte. 

Segons informa SF En Comú Podem en l'escrit, les discrepàncies s'han vist amb el cessament de dos treballadors mitjanant un decret d'alcaldia "inadequat i sense la nostra conformitat"; la renovació del sistema de gestió de residus i la d'ENDESA "quan el ple municipal va decidir canviar-ho"; l'ampliació d'Albus "insuficient i sense consensuar amb nosaltres i els veïns i veïnes"; els ajuts per l'IBI i les ordenances fiscals; i "els profunds desacords en la forma de gestió els recursos humans de l'Ajuntament i els processos de contractació i selecció de personal".

A propòsit d'això, SF En Comú Podem també es queixa de la falta de comunicació amb ERC-Junts per treballar els pressupostos del 2021. "Un pressupost que demanem negociar amb els nostres socis de govern i que encara estem esperant", diu el grup polític, i remarca: "la resposta a la nostra proposta és el silenci, el bloqueig i eternitzat els tràmits aprofundint en cada vegada més unes discrepàncies, que existeixen dins del govern posant en perill l'estabilitat". De tot plegat, el grup morat confia a resoldre la crisi de govern. 

Fonts properes d'ERC-Junts han informat al diari Som Sant Fost que no "ens sorprèn aquest comunicat", i que abans que acabi l'any faran una reunió al seu grup polític per prendre decisions respecte al comunicat de SF En Comú Podem. 

Edicions locals