Sergio Martínez repeteix plata al Campionat d'Espanya sub-21

El billarista de Mollet puja per tercer cop al podi estatal, amb dos subcampionats i un tercer lloc

Esports

Sergio Martínez repeteix plata al Campionat d'Espanya sub-21
Sergio Martínez repeteix plata al Campionat d'Espanya sub-21 | Sergio Martínez

José Luis Rodríguez Beltrán

Tot i tenir tan sols 18 anys, Sergio Martínez ja s'ha penjat dues medalles de plata i una de bronze al Campionat d'Espanya sub-21 de tres bandes. Fa dues setmanes, el molletà va tornar a quedar subcampió estatal i va perdre la final contra el mateix rival, Ivan Mayor, de la Comunitat Valenciana. "És un subcampionat amb sabor agredolç perquè estic content pel subcampionat, però no vaig competir al meu millor nivell", admet Martínez, del Club Billar Mollet. 

El molletà va iniciar l'estatal, a Múrcia, amb més nervis dels habituals i va mostrar una desconfiança inusual des de la primera partida. "En la primera ronda tenia un rival assequible, però em va costar entrar en la partida i vaig tenir males sensacions, guanyant per 33 a 20. Fins i tot als quarts de final, contra un desconegut Matías Moscoso, de Madrid, vaig passar amb certa fortuna, guanyant per 40 a 39, per una errada del rival", explica contrariat el molletà, que tot i l'ensurt va signar un bon paper a la semifinal contra Dani Sainz. "Vaig guanyar 40 a 31 amb 44 moviments, va ser una molt bona partida". 

La partida de la final va començar malament, marxant al descans 20 a 6 i perdent, per 40a  26, en 40 moviments. "A la final van tornar les males sensacions, des del principi. L'any passat, que també vaig ser subcampió, vaig perdre contra el mateix oponent, però amb un ajustat 40 a 39", recorda Martínez, que es posa com a fita guanyar l'estatal sub-21 els pròxims anys, tal com va fer fa uns anys amb l'estatal sub-17, que va imposar-se en dues ocasions. 

Per preparar els campionats estatals, Martínez ha pogut entrenar a la sala de billar del pavelló Riera Seca, acompanyat del seu entrenador. Tot i que no ha pogut disputar cap partida oficial per l'aturada competitiva de les lligues territorials. 

L'estatal absolut i sub-25, en un mes

Tot i no comptar amb campionats catalans a la vista, Sergio Martínez té un calendari atapeït les pròximes quatre setmanes amb dos competicions estatals amb el sub-25, a València, i l'absolut, a Madrid, a principis de febrer. L'objectiu que es marca pel sub-25 és lluitar per les medalles, arribant com a mínim a les semifinals, i per l'absolut, igualar la fita dels vuitens de final. "Vaig aconseguir arribar als vuitens de final, crec que ara hauria d'intentar igualar aquella eliminatòria, tot i que la dificultat és màxima jugant cotra els millors billaristes", diu Martínez, que es mostra també il·lusionat amb l'opció de participar en l'Europeu sub-21, a la República Txeca, del 2 al 5 d'abril.  

, Madrid, a pincpios de febrero estatal absoluto  

 

 

Edicions locals