Sergi Mingote torna al camp base del K2 després de tres dies

El paretà explica les dificultats de l'estada hivernal al campament 2 amb Juan Pablo Mohr

Esports

Sergi MIngote al campament 2 del K2
Sergi MIngote al campament 2 del K2 | Sergi Mingote

Parets del Vallès

Sergi Mingote va tornar al camp base del K2 (8.611 metres) després de tres dies intensos amb el seu company d'expedició, el xilè Juan Pablo Mohr. El paretà va compartir amb Mohr una tenda al campament 2, a 6.556 metres, en l'intent de coronar el cim del k2 a l'hivern, una fita mai assolida. 

El vallesà, que explica diàriament per xarxes socials com és l'ascensió al K2, va relatar que "el fred et paralitza el cervell" perquè va haver d'afrontar temperatures de menys de 40 graus i vents d'uns 70 km/h. "Estàs contínuament gelat, amb una capa de gel que et fa sentir fred sempre. A més, el desgast és molt més alt", indica el paretà, que ja està novament al camp base per recuperar energies: "Han estat tres dies de beure poc, menjar poc i pràcticament no dormir pel vent intens a les nits. Juan Pablo i jo hem tornat al campament base en reserva". 

El campament base està a 4.942 metres i Mingote admet que la diferència amb el campament 2 és notable. "Al campament base tenim una tenda més gran i un matalàs millor... sí que estem per sota dels 25 graus, però estem millor que al campament 2, amb una tenda de dos metres quadrats", explica el paretà, que segueix acumulant dies en alçada per intentar quan les condicions siguin oportunes l'assalt al cim del K2.  

Edicions locals