La Diputació ha invertit prop de dos milions en millorar la seguretat a la carretera de la Roca

S'hi han fet tres grans actuacions des del 2014, entre les quals la construcció d’una rotonda amb la BP-5002

Societat

La Diputació de Barcelona ha invertit en els últims sis anys gairebé dos milions d'euros en actuacions per millorar la seguretat a la carretera de la Roca (BV-5001), en el tram entre Martorelles i Vilanova del Vallès.

Segons l'estudi Eurorap presentat a finals d'any pel RACC sobre accidentalitat a les carreteres catalanes, aquest tram continua sent un dels itineraris amb un risc d’accidentalitat més alt de la xarxa local de carreteres i es troba entre els deu primers llocs de l’estudi.

Segons la Diputació, en el tram entre Martorelles i Vilanova del Vallès de la carretera BV-5001, des del 2014 s’han executat tres actuacions significatives i que han comportat l’arranjament de la intersecció de la BV-5156, la construcció d’una rotonda amb la BP-5002 i l’itinerari de vianants de Montornès del Vallès, amb una inversió global de prop de dos milions d’euros. Malgrat que el tram encara és de risc molt alt, el nombre total d’accidents s’ha reduït a set el 2019, per sota dels 13 del 2017 i 14 del 2018.

Pla de seguretat viària

Aquestes actuacions s’engloben dins el Pla de seguretat viària, que anualment aprova la Diputació de Barcelona amb la finalitat de millorar les condicions de seguretat viària de les carreteres de la xarxa. Les mesures adoptades en aquestes vies s’hauran d’analitzar amb el temps, quan l’impacte de les millores esdevinguin xifres que es puguin analitzar.

Edicions locals