L'Ajuntament de Mollet posa a la venda els terrenys del Camp Municipal de la Zona Sud

L'operació està dins de la planificació del Calderí, on es preveu un nou complex esportiu

Societat, Esports

L'Ajuntament de Mollet posa a la venda els terrenys del Camp Municipal de la Zona Sud
L'Ajuntament de Mollet posa a la venda els terrenys del Camp Municipal de la Zona Sud | Arxiu

José Luis Rodríguez Beltrán

L’Ajuntament de Mollet ha fet pública la licitació per a l’adjudicació d’un contracte de compravenda de la parcel·la on s’ubica el Camp Municipal de Futbol Zona Sud, que forma part del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Mollet en l’àmbit del Calderí. El valor del terreny és d’1,8 milions d’euros i les empreses interessades poden presentar la seva oferta fins al 18 de gener.

El govern local, mitjançant l’empresa pública Mollet Impulsa, posa a la venda el terreny municipal del camp de la Zona Sud, amb una superfície de 9.142 metres quadrats. Actualment aquest terreny és utilitzat com a instal·lació esportiva de futbol per la UE Molletense. El plec de clàusules del contracte de compravenda inclou la cessió de l’ús del terreny a favor de l’Ajuntament fins que “disposi del nou camp de futbol en els terrenys que la Modificació del Pla General del Calderí determina per a aquest equipament esportiu”.

La licitació per a l’adjudicació del contracte de compravenda dels terrenys del Camp Municipal de la Zona Sud ha estat possible després de l’aprovació al desembre pel ple de Mollet de la Modificació puntual del PGOU,  en l'àmbit d’El Calderí.

Nova instal·lació esportiva

El nou planejament dels terrenys d’El Calderí preveu la construcció d’una nova instal·lació esportiva, que es preveu referent i amb diverses modalitats esportives. “Tindrà un nou camp de futbol, però no només això, la projecció que tenim és de fer una gran instal·lació esportiva que podria acollir també un pavelló”, admet l’alcalde i regidor d’Esports, Josep Monràs, que remarca que aquest és un primer pas per posar en marxa el projecte d’un futur complex esportiu: “la Molletense sap que tenim un projecte de futur, que lògicament treballarem amb ells, però cal dir que no serà exclusivament una instal·lació de futbol; serà un equipament esportiu, que cal planificar i dissenyar”.

L’alcalde ha explicat que per banda de la Molletense “no han de neguitejar” perquè el plec de clàusules especifica que tot i vendre’s els terrenys del camp de la Zona Sud, hi haurà una cessió a l’Ajuntament fins que es pugui fer una nova instal·lació esportiva, “que no hauria d’estar ubicada exactament on hi ha l’actual Zona Sud”. Per aquest motiu, aclareix Monràs que en els darrers anys "no s'han fet inversions d'una gran quantitat de diners", tot i que a la tardor del 2019 es va renovar la gespa artificial i es va instal·lar una pèrgola a la graderia lateral -amb un cost aproximat de 300.000 euros-. 

La Zona Sud, referent del futbol

Des dels anys 80, el camp de futbol, ubicat als terrenys del Calderí, forma part de les instal·lacions referents de la ciutat, en l'àmbit del futbol. Des de la seva posada en marxa, hi ha hagut diverses entitats de futbol, tot i que la que més anys l'ha ocupat ha estat la UE Molletense. "Un nou equipament és un pas important per a l'entitat i la nostra pràctica de futbol, perquè podrem tenir unes millors instal·lacions", explica el president del club, Kiko Montoya, que recorda com el club es va instal·lar a la Zona Sud els anys 80. 

Edicions locals