El Critèrium del Vallès Júnior serà Campionat de Catalunya en ruta el 2021

El Club Ciclista Mollet ha demanat també celebrar el català de la contrarellotge a Martorelles

Esports

El 40è Critèrium del Vallès Júnior Gran Premi Diputació de Barcelona serà el 2021 Campionat de Catalunya. Segons ha confirmat el president del Club Ciclista Mollet, Toribio Muga, el club tornarà a organitzar el campionat català que no va poder celebrar el 2020 després d'haver d'ajornar fins a dues vegades el critèrium per l'afectació de la Covid- 19. 

El club va sol·licitar en acabar el curs 2020 poder celebrar el campionat català el 2021, que finalment ha estat acceptada la proposta per la Federació Catalana de Ciclisme. "Estem molt contents perquè l'any passat no es va poder celebrar", admet el responsable molletà Toribio Muga, que preveu que se celebri el 25 de juliol, tot i que "es podria moure en el calendari, si coincideix amb alguna de les grans voltes ciclistes júnior, com ara una a Valladolid". 

El Critèrium del Vallès Júnior és una prova referent a Catalunya, que atrau els millors corredors júnior. El circuit té la seva sortida i arribada a Mollet amb un recorregut pel Vallès Oriental, que també passa pel Maresme i el Vallès Occidental.  

El club molletà celebrarà enguany també la contrarellotge, que tindria un dia abans, el 23 de juliol, amb sortida i arribada a Martorelles. El CC Mollet estudia la possibilitat que també sigui Campionat de Catalunya júnior de contrarellotge, si s'aconsegueix augmentar el circuit fins als 7,2 km. El recorregut és d'uns 6 km, i s'hauria d'ampliar perquè fos homologat per la Federació Catalana de Ciclisme. "Estem parlant amb federació i l'Ajuntament de Martorelles", aclareix Muga, que confia celebrar un doblet de campionats catalans al Baix Vallès. 

Edicions locals