Cs torna a l'ofensiva contra el llaç groc i demana que es retiri del Consell Comarcal

Ciutadans insisteix en "garantir la neutralitat dels edificis públics, especialment en període electoral"

Societat, Política

Com en passats comicis, l'apropament d'una nova cita electoral ha fet que Ciutadans recuperi una de les seves denúncies reiterades a la junta electoral per combatre els símbols a favor de la llibertat dels presos polítics catalans. En aquesta ocasió, avui ha anunciat que demanarà a la Junta Electoral de zona que faci retirar la pancarta i el llaç groc de la façana del Consell Comarcal del Vallès Oriental, al carrer Ricomà de Granollers.

Cs insisteix que vol "garantir la neutralitat dels edificis públics, especialment en període electoral". El partit taronja lamenta que "tot i les diferents resolucions de la junta electoral central i de les provincials, als balcons de diferents ajuntaments i altres edificis municipals continuen penjades pancartes i simbologia amb contingut partidista", denuncia el portaveu de Ciutadans a la comarca, Manuel Losada, que també ha denunciat l'Ajuntament de les Franqueses.

Losada ha criticat que "els partits separatistes utilitzin les institucions com a tauló de propaganda política al servei de la seva causa". “Volem unes eleccions lliures i no veure com els separatistes novament volen adulterar la democràcia utilitzant les institucions per enviar missatges partidistes”, ha conclòs.

El llaç groc ja es va retirar de la façana del Consell Comarcal l'abril de 2019 a instàncies de la junta electoral. Amb el nou ens comarcal constituït, el ple aprovava la restitució del símbol i la pancarta en suport als presos polítics el setembre del mateix any.

Edicions locals