Sergi Mingote mor al K2

L'alpinista paretà va caure quan tornava al campament base

Esports

Sergi Mingote, de 49 anys i de Parets, ha mort per una caiguda al K2 quan baixava del campament 3 al campament base de la segona muntanya més alta del món (8.611 metres). El paretà baixava del campament 3 on havia passat la nit (7.000 metres) i la caiguda hauria estat entre el campament 1 (6.050 m) i el campament base avançat (5.300 m). Segons apunta TV3, la causa de la mort hauria estat l'impacte de la caiguda per un politraumatisme cranioencefàlic i diverses fractures.

El paretà coliderava l'expedició que tenia per objectiu conquerir el cim del K2 a l'hivern, una fita mai assolida. Tot i que precisament avui 16 de gener, un grup d'escaladors nepalesos han aconseguit coronar el cim i completar la gesta, que feia mesos havia planificat Mingote.

Al migdia, el compte oficial de Mingote informava d'una caiguda i danys en una cama, a més, es demanava respecte envers l'escalador, la família i amics. Poc després del comunicat de l'equip del paretà, diversos mitjans informaven de la mort del paretà per la caiguda, que l'havia deixat en estat greu i inconscient. Fins i tot, s'havia activat l'operatiu de rescat en helicòpter, però s'havia fet de nit i complicava l'operatiu. 

 

Sergi Mingote: passió per la muntanya, els esports inclusius i Parets

Des del president Pedro Sánchez a l'exconseller Jordi Turull, les reaccions a la mort de Mingote

L'Ajuntament de Parets decreta cinc dies de dol oficial per la mort de Mingote

 

Edicions locals