Ara Mollet ERC demana augmentar a 50 la velocitat de les rondes

També apunta que els radars actuals "són vistos per una part important de la població com a recaptatoris" i proposa modificar-ne la ubicació

Societat

Ara Mollet ERC demana augmentar a 50 la velocitat de les rondes
Ara Mollet ERC demana augmentar a 50 la velocitat de les rondes

Ara Mollet ERC–MES ha presentat una moció que demana la convocatòria de la Taula de Mobilitat de Mollet on proposaran que el límit de velocitat a la zona de les rondes i a les vies de connexió amb altres poblacions de Mollet passi dels 30 quilòmetres per hora actuals a 50.

Els republicans valoren que el fet "que tota la ciutat sigui zona limitada a 30 quilòmetres per hora té aspectes molt positius: menys accidents i molt menys greus, la millor convivència amb altres vehicles com els patinets elèctrics i les bicicletes, a més d’una reducció de les emissions contaminants. I així ha de ser a la pràctica totalitat de la ciutat".

Tanmateix, consideren que "cal analitzar també que hi ha zones de la ciutat que es fan servir a mode de ronda i connexió amb altres poblacions. I és que un ajuntament pot disposar –segons la Direcció General de Trànsit– d’un límit de 50 quilòmetres per hora en vies de més d’un carril, sempre que concentrin un gran flux de trànsit o que siguin de connexió entre parts de la ciutat o amb altres poblacions veïnes".

A més de demanar ampliar a 50 alguns punts de la ciutat, també assenyalen que "reconsiderar el lloc dels radars a altres zones seria segurament més eficient pel resultat que es vol obtenir". En aquest sentit, apunten que "els radars existents a les rondes són vistos per una part important de la població com a recaptatoris, en una zona sovint amb doble carril, on segurament seria més convenient permetre circular fins a 50 quilòmetres per hora".

Edicions locals