Podem Mollet reclama el blindatge dels preus de lloguer en l'habitatge

La formació proposa que es faci una llei que blindi la "funció social" de l'habitatge

Política

Podem Mollet ha presentat una proposta al ple municipal per assolir una declaració institucional sobre els preus del lloguer. Amb aquesta moció, el partit reclama una Llei estatal que blindi la funció social de l’habitatge.

"Davant la realitat que patim a la nostra ciutat, que no és només que el reflex del mercat que tenim tant a Catalunya, Espanya i també a Europa; de pujada significativa dels preus del lloguer en els últims anys, Podem reclama una regulació urgent que abordi aquesta problemàtica", exposen des del partit morat.

"Segons dades del Banc d'Espanya, els lloguers han augmentat un 50% en els últims deu anys en l'àmbit nacional i en paral·lel, els salaris no han seguit aquesta pujada", denuncien des de Podem que també fa referència a dades de l’OCDE, que indicarien que el 24,7% de les llars espanyoles tenia una despesa en habitatge de lloguer superior al 40% dels seus ingressos nets el 2014.

Segons Podem, la crisi del coronavirus i el seu impacte en el mercat immobiliari, "no ha fet més que complicar aquesta situació i ha de servir per reivindicar la necessitat de garantir el dret a un habitatge digne i adequat".

El partit considera que "tot i les mesures d'urgència preses fins ara pel Govern d'Espanya en relació amb les rendes de lloguer, dirigides a amortir l'impacte de la crisi sanitària sobre els arrendataris en situació de major vulnerabilitat socioeconòmica, es requereixen reformes estructurals en matèria de regulació de l'accés a l'habitatge".

És per això que aquesta proposta presentada reclama que la futura llei estatal d'habitatge asseguri "el compliment efectiu i el respecte del dret a un habitatge digne i adequat recollit a l'article 47 de la Constitució Espanyola, incloent-hi l'accés als subministraments bàsics". També que es reguli el mercat del lloguer, "impedint preus abusius en els contractes d'arrendament de l'habitatge mitjançant mecanismes de control de preus i promovent baixades de preus tant en contractes en vigor com en contractes futurs. A més a més, així garantir un lloguer estable, segur i assequible, augmentant el parc públic d'habitatge de lloguer social i assequible".

Edicions locals