Una Sant Vicenç virtual

La cursa popular molletana es podrà fer del 25 al 31 de gener en un format virtual

Esports

Una Sant Vicenç virtual
Una Sant Vicenç virtual

La 22a Cursa Popular de Sant Vicenç, 11è Memorial Jordi Solé Tura, no faltarà a la seva cita anual des del 2000. Això sí, en aquesta edició no es veuran grups de corredors i corredores omplin els carrers de la ciutat. La cursa, per primer cop, serà virtual per adaptar-se a l'actual situació sanitària per la Covid-19 i tindrà un vessant solidari. L'Ajuntament de Mollet i el Club Atlètic Mollet han volgut fer un esforç per mantenir l'esperit de la cursa, tot i que enguany tampoc serà competitiva. 

La cursa en format virtual requereix completar 10 km durant set dies, entre el 25 i el 31 de gener. "És una cursa que es pot fer en un dia o en dos o, fins i tot, en els set dies. Es pot fer de la manera que cadascú vulgui i sigui més fàcil", admet el director esportiu del Club Atlètic Mollet, Rogelio Vega. Per inscriure's cal formalitzar el pagament de cinc euros a la plataforma VRace, que és la mateixa que va fer servir la Marató de Barcelona virtual del 2020. "Per participar i registrar el teu temps, cal tenir un mòbil amb una aplicació esportiva o un rellotge esportiu, que es puguin sincronitzar amb la plataforma", admet Vega.

Des de l'any 2000 la cursa s'ha celebrat ininterrompudament i enguany club i Ajuntament volien celebrar-la per continuar promovent l'esport com a exercici de salut. "El que hem volgut és que no es perdi la cursa aquest any. Era important celebrar-la, encara que fos virtual. Jo per exemple aquest any la podré fer perquè fins ara mai podia perquè sempre estava fent tasques dins l'organització", adverteix el president de l'Atlètic Mollet, Marcos Venteo, que recomana fer la cursa per l'espai natural de Gallecs, tot i que es pot fer des de qualsevol municipi "sempre respectant les restriccions". "Com és virtual, enguany un que visqui fora de Mollet, pot fer-la al seu municipi", remarca Rogelio Vega, que ja s'ha inscrit. 

Cursa solidària

El preu solidari de les inscripcions és de 5 € i tots els diners recaptats aniran íntegrament als Bancs d’Aliments de Mollet del Vallès. Per l’alcalde de Mollet i responsable de l’Àrea d’Esports, Josep Monràs, “aquesta és una cursa molt especial per les raons que tots i totes sabem, i per aquest motiu, animo més que mai a la ciutadania a participar, ja que fen esport fem salut, i aquesta és la millor eina per seguir lluitant contra la situació que estem vivint”. Monràs també ha volgut destacar “el caràcter solidari de la cursa d’enguany. Una iniciativa que també ens permet donar un cop de mà a aquelles persones que, fruit de la pandèmia, encara ho estan passant pitjor”.

D’altra banda, Monràs també ha tingut un record “pel nostre ciutadà il·lustre, ministre de Cultura i pare de la Constitució, Jordi Solé Tura. Una persona amant de l’esport i de la natura i que amb el seu nom honora aquesta cursa”. 

Obsequis

Amb la inscripció de la cursa, un cop s'acabi la setmana virtual, es podrà anar al Decathlon de Mollet per adquirir els dos obsequis: una samarreta tècnica i un tapaboques esportiu. Des de Decathlon, el seu director a Mollet, Iván de Luque, ha agraït “a l’Ajuntament i al Club Atlètic Mollet que un any més hagin comptat amb nosaltres. Per Decathlon és un orgull poder contribuir a tirar endavant aquesta iniciativa com ja fa 10 anys que fem”.   

Edicions locals