Mollet construirà un nou correcà a la plaça Arcadi Vinyes

Els treballs començaran el mes de maig i l'Ajuntament preveu enllestir-los en tres mesos

Societat

L'Ajuntament de Mollet ja treballa en la construcció d'un nou correcà a la ciutat. El pressupost, que inclou l’arranjament de la plaça i la construcció del nou espai, és de 91.911,38 € (iva inclòs). Aquest nou correcà que se situarà a la plaça Arcadi Vinyes, se suma als que ja hi ha a la plaça de la Constitució, al parc de Ca L‘Estrada i al carrer Sant Agustí.

Està previst que les obres comencin al mes de maig amb una durada aproximada de 3 mesos. Els treballs consistiran, en primer lloc, en l’arranjament de la plaça Arcadi Vinyes amb l'enderroc del paviment de panot de tota la superfície i l'espai perimetral que es troba malmès en aquests moments amb motiu dels desperfectes ocasionats, sobretot, per les arrels dels arbres.  

Un cop arranjada la plaça, s’instal·larà un nou espai de lleure i esbarjo per a gossos que estarà delimitat per una vorada perimetral amb una porta d’accés per als usuaris i usuàries i doble porta per impedir que surtin els gossos que es troben a dins. Així es convertirà en el primer espai per a gossos a Mollet amb aquesta doble porta. Tindrà 490 m² i disposarà d'una  font  amb connexió a la xarxa d'aigua potable i a la de sanejament. A més, el nou espai comptarà amb un dispensador de bosses per a recollir les femtes, bancs i papereres.

D'altra banda, se substituirà el fanal existent i es col·locarà un de nou amb llums leds i un cartell amb les normes d’ús a la porta d’accés. Es recorda que els i les usuàries d’aquest espai hauran de tenir cura dels seus animals i també recollir les deposicions dels seus gossos i gosses.

Una aposta més per al benestar dels animals

Núria Muñoz, regidora de Respecte Animal, ha declarat que "aquest nou espai d'esbarjo i lleure per a gossos és un exemple més de l'aposta de la nostra ciutat per al benestar dels animals. Seguirem treballant de la mà de tothom, com és el cas de la Coordinadora de Respecte Animal de Mollet que es va crear fa prop d’un any, per fer de la nostra ciutat un exemple i model de ciutat animalista" i ha afegit “Amb aquest nou espai, la ciutat ja comptarà amb 4 espais d’esbarjo per a gossos, que estaran situats a diferents barris de la ciutat per donar accés a més veïns i veïnes a aquests equipaments.”

L’espai del nou correcà ha estat ja presentat a l’Associació de veïns i veïnes de Can Borrell i a la Coordinadora de Respecte Animal, on estan representades totes les entitats animalistes de la ciutat.

Amb aquesta nova instal·lació, l’Ajuntament de Mollet referma les seves polítiques adreçades a afavorir la convivència al municipi i fomentar el civisme creant espais delimitats on els gossos poden córrer, jugar i fer exercici.

 

Edicions locals