Quines mesures de seguretat prendrà l'Ajuntament de Mollet la jornada electoral del 14-F?

S'han ampliat els espais dels col·legis electorals per permetre mantenir les distàncies de seguretat

Política

La Covid està obligant a adaptar les habituals jornades electorals a la situació de pandèmia amb mesures que permetin preservar la seguretat dels votants, tot evitant aglomeracions i minimitzant el risc de contagi.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Mollet ha ampliat els espais dels vuit col·legis electorals que hi ha a Mollet i que acolliran 64 meses: les escoles Sant Jordi, Nicolàs Longarón, Sant Vicenç, Col·legis Nous, Joan Salvat Papasseit i Joan Abelló i el Mercat Vell i el Casal d’Avis de Lourdes.

En total, estan cridats a les urnes 37.078 molletans i molletanes, a qui l'Ajuntament demana un seguit de mesures a prendre a l’hora d’anar a votar com portar mascareta en tot moment, respectar la distància mínima d’un metre i mig i fer ús del gel hidroalcohòlic. També recomana portar el vot preparat de casa per agilitzar les votacions.

L’horari de votacions és de les 9 del matí fins les 8 del vespre ininterrompudament, però des de l'administració també s'han fet recomanacions de distribució de franges horàries, tot i que el seguiment d’aquestes indicacions no és obligatori i s’apel·la al sentit comú. Així doncs, els col·lectius de risc votaran preferentment durant les 3 primeres hores de la jornada electoral, és a dir de 9 h a les 12 h; els votants no pertanyents als col·lectius de risc o en quarantena votaran preferentment a la franja de les 12 h a les 19 h, i els col·lectius de persones en quarantena – contagiats, contactes estrets i sospitosos – votaran durant la darrera hora de la jornada electoral, és a dir de les 19 a les 20 hores.

Als membres de les meses se’ls prendrà la temperatura abans de començar la jornada electoral i se’ls facilitarà un equip de protecció individual d’alta seguretat i se situaran de manera que mantinguin la distància lineal lateral mínima d’1,5 metres.

Els i les votants exhibiran el seu document oficial d’identificació de manera que els membres de la mesa el puguin veure les dades necessàries però no el tocaran el cap cas.

Els membres de la mesa no tocaran el vot, però sí que seran els que retirin el paper que cobreix la tapa de l'urna per permetre votar.

Els votants no es retiraran la mascareta en cap moment, llevat que els membres de la mesa li requereixin de forma momentània per tal de facilitar la identificació.

Edicions locals