El CEM recull la història de la divulgació molletana en unes jornades virtuals

Les sessions telemàtiques es faran entre el 16 de febrer i el 4 de març

Societat

El CEM recull la història de la divulgació molletana en unes jornades virtuals
El CEM recull la història de la divulgació molletana en unes jornades virtuals

El Centre d’Estudis Molletans (CEM) organitza fins a principis de març les 22es Jornades del CEM, que, sota el títol Mollet, cronistes, papers i lletres, se centren en els personatges, documents i publicacions que han contribuït, de manera decisiva, en el saber molletà.

Enguany, a causa de la pandèmia, les jornades, que tindran lloc del 16 de febrer al 4 de març, seran totalment virtuals i s'oferiran en dues sessions setmanals.

El programa de les Jornades del CEM proposa un viatge per descobrir, de manera curiosa i amena, els primers documents on apareix Mollet, qui van ser els primers estudiosos que es van interessar pel municipi, què han aportat i què queda per saber... També es descobrirà a partir de quin moment “de les lletres es fa art” i quina és la producció literària actual. S’hi tractaran noms com Vicenç Plantada, Francesc Maspons, Pere Bonvilà, Joan Ambròs i Lloreda, Josep Molas, Joan Solé Tura... i autors actuals com Josep Masats i Josep Serra. També es parlarà de la importància dels arxius i els documents que custodien, dels primers llibres editats a Mollet, així com de l’origen, més que centenari, de la premsa escrita molletana.

Jornades virtuals

Les 22es Jornades del CEM tindran format de videoconferència a les quals s’accedirà gratuïtament. Les diferents videoconferències tindran lloc del 16 de febrer al 4 de març, al llarg de 6 sessions, tots els dimarts i dijous de 7 a 8 del vespre. La previsió és que el resultat de tota aquesta recerca vegi la llum publicada en forma de monogràfic.

L’accés a les Jornades del CEM es podrà fer directament des d'aquest enllaç, així com des de la pàgina web de l’Ajuntament de Mollet.

Edicions locals