Sagalés organitza un ral·li amb autobusos antics

L'esdeveniment serà aquest cap de setmana i els vehicles aniran de Barcelona a Caldes de Montbui

Cultura

L'empresa de transport Sagalés coorganitza el 2n Ral·li d'autobusos clàssics que se celebrarà aquest cap de setmana entre Barcelona i Caldes. La trobada té com objectiu el foment del transport públic i de la cultura de la mobilitat sostenible mitjançant la difusió del patrimoni històric.

Els propers 19 i 20 de març l'empresa Sagalés, la Fundació TMB, Transports Municipals de Barcelona (TMB) i l’Associació per a la Recuperació i Conservació d’Autobusos (ARCA) organitzen el 2n Ral·li d'autobusos clàssics entre Barcelona i Caldes de Montbui. El ral·li té com objectiu el foment del transport públic i de la cultura de la mobilitat sostenible mitjançant la difusió del patrimoni històric que entre tots quatre restauren i conserven.
Es preveu que participin més de 40 autobusos de totes les èpoques, inclosos vehicles procedents de la resta d'Europa. Entre altres, els visitants podran trobar l’Hispano Suiza de 1909 i el Ford AA de 1929 de Sagalés, el Chevrolet Ayats de 1933 de Soler i Sauret, el Pegaso Z d’Alsa de 1959 o l’autocar Pegaso 5031 de 1969 i el microbús Sava de 1972 titularitat d’ARCA, el Dodge, de 1936, el Chausson 58, de 1955, pertanyents al patrimoni històric de TMB i, per primer cop, el bus històric de dos pisos, Aclo 410, recentment restaurat.
Els autobusos es podran visitar a Barcelona, entre les 15.30 h i les 20 h del dia 19 i les 9 h i les 10 h del dia 20 a l’avinguda de Maria Cristina. A l'arribada a Caldes de Montbui, els vehicles s'estacionaran a les cotxeres de Sagales (Poligon El Tint) i a plaça de Catalunya.
El ral·li d’autobusos clàssics que impulsen Sagalés, Fundació TMB, TMB i ARCA ha esdevingut un acte de referència de la cultura de la mobilitat sostenible apte per a tots els públics.

Edicions locals