Mireia Dionisio (PSC): 'El govern independentista ha oblidat completament els joves'

"Educació, habitatge i treball" són els tres àmbits cabdals que proposen els socialistes per al jovent

Política

Mireia Dionisio (PSC): 'El govern independentista ha oblidat completament els joves'
Mireia Dionisio (PSC): 'El govern independentista ha oblidat completament els joves'

Mollet del Vallès

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha fet parada aquesta tarda davant l'Ajuntament de Mollet per seguir amb la campanya electoral al Parlament de Catalunya. Ho ha fet amb un acte centrat en el jovent i protagonitzat principalment per membres de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC). La santfostenca Xènia Guerra ha explicat que els "tres àmbits cabdals per als joves" en què se centren les propostes socialistes són "educació, habitatge i treball".

En aquest sentit, la molletana Mireia Dionisio ha afegit que "el Partit dels Socialistes considera que els joves són un gran col·lectiu i un gran potencial per al nostre país, i és un col·lectiu que ha estat molt afectat per la crisi, la del 2007 i també l'actual amb la pandèmia". També ha lamentat que "és un col·lectiu que el govern independentista ha oblidat completament".

De fet, ha explicat que Catalunya "ha hagut de tornar a Europa 43 milions d'euros perquè no s'ha gestionat la Garantia Juvenil. Això no és falta de diners, això és incompetència dels governs independentistes". Tot plegat sumat a què "tenim més de 170.000 joves aturats a Catalunya".

Dionisio ha conclòs dient: "Aquest diumenge ens juguem tot. Ens toca donar el que Catalunya necessita, que és la confiança en un govern socialista, sobretot per passar pàgina d'aquests deu anys de paràlisi".

D'altra banda, Judith Riera, Viceprimera secretària de la JSC, ha reivindicat que els socialistes volen "que Catalunya torni a ser una terra per a joves. Fa molts anys que als Ajuntaments on estem governant ja ho estem fent".

Pel que fa a Habitatge, ha dit que "cal garantir un parc públic, amb accés garantit per als joves i amb ajuts per al lloguer". Sobre aquesta proposta, ha asseverat que la Generalitat "no ha fet cap inversió durant tots aquests anys que ha estat governant" en aquest sentit.

També ha apuntat que "cal garantir l'ocupació, desenvolupant una Garantia Juvenil que permeti l'accés al món laboral sense que siguem falsos becaris. Cal regular les pràctiques i cal regular l'accés al món laboral dels joves".

Per últim, referent a l'educació, ha assenyalat: "Necessitem una FP que estigui adaptada al territori. No pot ser que al Vallès Oriental els centres de formació professional no estiguin orientats a les necessitats que té el territori per garantir que tots els joves que vulguin fer una formació professional es puguin a la seva comarca per generar aquesta economia dins del seu propi territori". També ha promès "més inversions en universitats" i "intentar que totes les escoles i instituts que tenen barracons deixin de tenir-los".

Edicions locals