'Porto mesos tancat com a persona de risc, no té sentit que em cridin a una mesa'

En José León ha presentat al·legacions per no haver d'estar a una mesa electoral aquest diumenge

Política

'Porto mesos tancat com a persona de risc, no té sentit que em cridin a una mesa'
'Porto mesos tancat com a persona de risc, no té sentit que em cridin a una mesa'

Sant Fost de Campsentelles

En José León és un dels milers de persones que han presentat al·legacions per no haver de ser a una mesa electoral aquest diumenge. Segons les últimes dades facilitades pel TSJC, als jutjats de Granollers, on es troba la Junta Electoral de zona que correspon al Baix Vallès, la setmana passada ja s'havien presentat més de 1.100 peticions per esquivar formar part d'una mesa electoral.

En el seu cas, la Policia Local de Sant Fost li va lliurar dijous de la setmana passada a casa el certificat conforme li havia tocat ser suplent de vocal d'una de les onze meses que hi haurà al Pavelló 2 de Sant Fost. "Ja li vaig dir al policia que no em semblava molt raonable; porto mesos tancat o sortint el mínim per ser persona de risc i ara no té sentit que hagi d'anar a una mesa electoral", opina León.

El mateix agent li va explicar quina era la manera per al·legar i dissabte, León presentava el seu escrit a la Junta Electoral de Zona, als jutjats de Granollers. "Tinc més de 65 anys, sóc diabètic i tinc hipertensió i, a més, sóc cuidador de la meva senyora que té una invalidesa del 80% i no es pot quedar sola a casa", explica el santfostenc, que ja havia fet el tràmit per votar per correu.

A principis d'aquesta setmana, de nou un agent de la Policia Municipal trucava a la seva porta, aquest cop per comunicar-li que la seva al·legació havia estat acceptada. "Ens han tingut sense sortir de casa, amb negocis tancats, però ara sí que podem anar a mítings i a votar. Ho trobo tot una barbaritat", conclou.

Edicions locals