El CF Mollet UE, preparat per iniciar la Primera Catalana el 28 de febrer

La majoria de clubs no volen tornar a jugar amb les condicions de la federació i demanen millores

Esports

| cf mollet ue

Mollet del VallèsJosé Luis Rodríguez Beltrán

El CF Mollet UE ja resta els dies per començar la Primera Catalana, que segons el calendari, serà el 28 de febrer al camp del Júpiter. L'equip molletà veu amb bons ulls la represa competitiva, tot i que vol una major cobertura sanitària per fer-ho. La Federació Catalana de Futbol va comunicar dilluns la represa de la categoria d'or del futbol català després de les noves directrius del Procicat, que preveu la tornada competitiva a les competicions catalanes que donen accés a campionats estatals.

Des de dilluns, la quarantena de clubs dels dos grups de la Primera Catalana s'han reunit telemàticament i han signat un manifest conjunt per demanar solucions de salut, econòmiques i esportives, i si no es troben, manifesten que no poden afrontar la represa esportiva. De fet, el text suma 32 signatures de 40 clubs, entre aquests els baixvallesans del Mollet i el CF Parets, i el vallesà de les Franqueses. D'entre les peticions que demanen a la federació, hi ha la realització de tests, la falta de jugadors en algunes plantilles i la davallada d'ingressos sense subvencions i falta de públic al camp.

De tot plegat, el CF Mollet UE es posiciona en favor del text, però també afegeix al diari Som, que estan disposats a competir quan toqui. "Nosaltres tenim feta una bona planificació i tenim la plantilla disponible, ja hem començat a entrenar", admet el vicepresident del club, Oriol Olivé, que exigeix "una adequació sanitària a l'actual situació, com ara fer tests per tenir una major seguretat". A més, l'equip, explica el directiu, "té ganes de competir", i es mostra conciliador: "hem de trobar una entesa amb la federació catalana, si amb aquest grup conjunt d'equips ho puguem fer, ho hem d'intentar". 

El manifest dels 32 equips de Primera Catalana considera a la federació "que tingui a bé habilitar solucions adients a les necessitats dels clubs, que a la fi som els afiliats a l'FCF i l'hem escollit per estar al capdavant per defensar els interessos dels clubs i trobar les millors solucions al futbol català". 

Edicions locals