Lucas Ferro (En Comú Podem): 'Està clar que no només som l'alternativa, sinó que aquest govern no hi pot continuar'

Podem ha organitzat una trobada municipalista amb membres del Vallès Oriental, com la molletana Núria Muñoz o el santfostenc Alberto Bastida

Política

Lucas Ferro (En Comú Podem): 'Està clar que no només som l'alternativa, sinó que aquest govern no hi pot continuar'
Lucas Ferro (En Comú Podem): 'Està clar que no només som l'alternativa, sinó que aquest govern no hi pot continuar' | Podem

Aquest dijous a la tarda, En Comú Podem ha dut a terme una trobada virtual amb membres dels cercles vallesans de Podem. Lucas Ferro, a la llista d'En Comú Podem al Parlament de Catalunya, ha assegurat: "Està clar que no només som l'alternativa a aquest govern, sinó també que aquest govern no hi pot continuar".

Ferro ha carregat contra els governs de la Generalitat de la darrera dècada: "Fa deu anys que Catalunya ha renunciat a tots els objectius centrals. Abans de la crisi de la Covid havíem tingut anys de creixement sostingut, però en tots aquests anys de creixement sostingut, la pobresa i la pobresa infantil es van disparar". En aquest sentit, el candidat d'En Comú Podem ha afegit que l'augment de la pobresa es deu al fet que "la desigualtat ha estat el motor de creixement de Catalunya, amb la devaluació salarial, les retallades de drets i serveis públics, o la irrupció d'empreses d'economia col·laborativa, amb què consideren que amb una ampolla d'aigua i que no tinguis contracte és una innovació tecnològica en el sector de la mobilitat".

D'altra banda, pel que fa a la sanitat, hi ha afegit: "Les retallades en sanitat han retallat també la nostra capacitat de resposta sanitària (en aquest context de pandèmia), i les retallades socials, de l'estat del benestar i en treballadors públics han retallat la nostra capacitat de donar respostes socials a la situació que vivim".

Trobada municipalista amb regidors de Mollet i Sant Fost

L'acte ha estat moderat per Patrícia Segura, de Podem Granollers, qui ha explicat que l'objectiu d'aquesta "trobada municipalista" és tractar "els canvis que Catalunya i el Vallès Oriental mereixen". En aquesta línia, creu que "és molt important tenir governs a la Generalitat que ens representin i ens ajudin al món local". "Les polítiques que es puguin dur a terme des de la plaça de Sant Jaume ens influiran de manera molt important, en competències i dotació de recursos per poder garantir oportunitats i un futur digne per a tots", hi ha afegit.

Una de les ponents ha estat la regidora i portaveu de Podem Mollet, Núria Muñoz, qui s'ha centrat en l'àmbit d'habitatge, regidoria que ostenta al consistori molletà: "La crisi del coronavirus i el seu impacte en el mercat immobiliari no ha fet més que complicar aquesta situació, i ha de servir per reivindicar la necessitat de garantir el dret a un habitatge digne i adequat".

Muñoz creu que calen "polítiques que fomentin l'habitatge social i que se'ls tregui de les mans dels especuladors i dels que només miren pels seus interessos". Per això aposta perquè el futur govern de Catalunya aprovi "conjuntament amb els municipis un nou pla territorial sectorial per a l'habitatge per tal que hi hagi una veritable política d'habitatge i amb els recursos pressupostaris necessaris". De fet, ha assegurat que "en molts municipis ens trobem que davant la inacció que hem patit aquests últims anys a Catalunya, hem hagut de destinar recursos propis en la creació d'un parc municipal d'habitatge".

També hi ha participat el regidor de Podem Sant Fost, Alberto Bastida, que ha tractat diversos temes de les seves àrees. D'una banda ha recalcat el terme drets socials en comptes de l'habitual serveis socials: "S'ha plasmat serveis socials com un servei de caritat a les persones vulnerables i volem canviar aquest paradigma i reivindicar que són drets socials de la ciutadania".

D'altra banda, Bastida ha criticat la "deixadesa per part de la Generalitat" pel que fa als menors estrangers no acompanyats: "La DGAIA –Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, àmbit que gestiona els MENA– és un organisme molt poc dotat. Aquests nens i nenes que venen sense tutela i sense recursos a Catalunya es troben moltes vegades que no hi ha centres on poder acollir-los".

En l'acte també hi han intervingut altres regidors de Podem de la Comarca com Mari Maqueda (Canovelles) i Kike Fuentes (Cardedeu).

Edicions locals