Constituïdes el 100% de les meses electorals del Baix Vallès

Els votants ja han començat a arribar als col·legis electorals

Política

Constituïdes el 100% de les meses electoral del Baix Vallès
Constituïdes el 100% de les meses electoral del Baix Vallès | @ajsantfost

La jornada electoral dels comicis al Parlament de Catalunya s’ha iniciat amb normalitat al Baix Vallès amb la constitució de totes les meses als col·legis electorals.

A les 9 h s'han constituït les taules i ja han començat a arribar els primers electors per exercir el seu dret a vot.

Les mesures de seguretat imposades per la Covid, han obligat en alguns casos a ampliar espais de votacions i cercar nous col·legis electorals en què es puguin garantir distàncies o entrades i sortides diferenciades, entre altres mesures.

Des de l'Administració es demanen als votants un seguit de mesures a prendre a l’hora d’anar a votar com portar mascareta en tot moment, respectar la distància mínima d’un metre i mig i fer ús del gel hidroalcohòlic. També recomana portar el vot preparat de casa per agilitzar les votacions.

L’horari de votacions és de les 9 h fins les 20 h, ininterrompudament, però també s'han fet recomanacions de distribució de franges horàries –tot i que no són obligatòries: els col·lectius de risc votaran preferentment durant les 3 primeres hores de la jornada electoral, és a dir de 9 h a les 12 h; els votants no pertanyents als col·lectius de risc votaran preferentment a la franja de les 12 h a les 19 h, i els col·lectius de persones en quarantena – contagiats, contactes estrets i sospitosos – votaran durant la darrera hora de la jornada electoral, de les 19 a les 20 h.
 

 

Edicions locals