La Fiscalia s'oposa al tercer grau de Turull fins que no assumeixi els seus fets com a 'constitutius de delicte'

El Fiscal reitera que mentre que Turull no assumeixi "que el que va fer i pel que va ser condemnat és un delicte, no hi cap la progressió a tercer grau"

Política

| Gerard Artigas / ACN

La Fiscalia ha presentat un recurs al jutjat de vigilància penitenciària contra el tercer grau del qual gaudeixen els presos independentistes des de fa unes setmanes, entre els quals hi ha el paretà Jordi Turull.

En el seu escrit, el Fiscal valora que el tercer grau de Turull "no s'ajusta a dret" i reclama que es revisi la seva legalitat i que s'acordi la classificació en el segon grau: "La concessió del tercer grau a un intern que no hagi complert la quarta part de la condemna és excepcional i exigeix, en conseqüència, una justificació reforçada, fet que clarament no es produeix en aquest cas".

La Fiscalia també justifica el seu recurs al·ludint a la "falta de modificació d'aquells sectors o trets de la personalitat directament relacionats amb l'activitat delictiva" i al fet que "l'intern continua considerant que els fets pels quals ha estat condemnat no són constitutius de delicte". En aquest sentit afegeix que "l'intern continua considerant que va ser una actuació legítima i ajustada a dret, que formava part d'una legislatura que es va constituir per implementar la independència de Catalunya, tenint la convicció del deure i compromís amb els ciutadans".

En aquest sentit, el Fiscal també reitera que mentre que Turull no assumeixi "que el que va fer i pel que va ser condemnat és un delicte, no hi cap la progressió a tercer grau".

Turull critica el calendari de la Fiscalia

L'exconseller Jordi Turull ha qüestionat el calendari de la fiscalia que ha anunciat el recurs contra el tercer grau penitenciari dels líders independentistes l'endemà de les eleccions del 14-F. "Quin calendari! No sé si més casual o causal. I encara diuen que no som presos polítics", ha apuntat des del seu compte de Twitter. Tot seguit, ha afegit que seguirà amb "més convicció".

Edicions locals