Quina penetració ha tingut l'extrema dreta de Vox al Baix Vallès?

Vox ha recollit un 8,9% dels suports, amb 4.107 vots, i ha estat tercera força a dos municipis baixvallesans

Política

Quina penetració ha tingut l'extrema dreta de Vox al Baix Vallès?
Quina penetració ha tingut l'extrema dreta de Vox al Baix Vallès? | ACN

Vox ha irromput a l'escenari català amb força. Al Baix Vallès, el partit d'ultradreta ha estat un dels grans beneficiats de la davallada de Cs i del PP i ha recollit 4.107 vots dels 46.310 emesos.
 

És a dir, un 8,9% dels baixallesans que han anat a votar ho ha fet al partit d'extrema dreta. Per poblacions, els municipis on el pes del vot a Vox ha estat més notable –i on ha superat el 10% de vots emesos– han estat Montornès (10,99% dels vots) i la Llagosta (10,95%), on els d'ultradreta s'han situat com la tercera força més votada per darrere del PSC i ERC. Per contra, els municipis baixvallesans on el vot a Vox s'ha donat amb menys intensitat han estat Santa Maria de Martorelles (6,19%) i Parets del Vallès (7,99%).

Molts dels vots que Vox ha acaparat provenen de l'electorat que el 2017 va donar suport a Cs i al PP. Pel que fa a Cs ha passat de ser la força més votada a la majoria de poblacions del Baix Vallès a ser la sisena força en nombre de vots, amb un 6,8%. Per la seva part, el PP al Baix Vallès també ha patit una fuga de vots, però molt menor, ja que ha passat d'un percentatge de vot del 3,9% de 2017 al 3,6%.

Dilluns, una cinquantena de persones es van manifestar davant l'Ajuntament de Mollet contra l'entrada de Vox al Parlament, en el marc d'una trentena de concentracions convocades per part d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR).

Edicions locals