Aturat, de moment, el primer desnonament del 2021 a Mollet

Una cinquantena de persones convocades per la PAH s'han concentrat aquest dimarts davant l'habitatge del carrer Borrell

Societat

Aturat, de moment, el primer desnonament del 2021 a Mollet
Aturat, de moment, el primer desnonament del 2021 a Mollet

Una cinquantena de persones, han respost a la crida de la Plataforma d'Afectades per l'Habitatge de Mollet - Baix Vallès i s'han concentrat aquest dimarts al carrer Borrell de Mollet, davant la porta d'un habitatge ocupat que havia de ser desnonat.
 

De forma pacífica i cridant consignes com "No s'entén, gent sense casa i casa sense gent", els manifestants s'han aplegat davant el portal de l'habitatge des de les 10.30 h i fins a les 14 h, esperant la comitiva judicial que finalment no ha fet acte de presència, tot i estar previst l'ordre de desnonament per a les 11.30 h i haver observat en diverses ocasions, un vehicle dels Mossos d'Esquadra patrullant per la zona.

El desnonament afecta tres homes, els quals haurien ocupat un pis d'un edifici situat al carrer Borrell, número 23 de Mollet, que seria propietat d'un gran tenidor. En concret, es tractaria de Global Zappa, una SL vinculada a IberCaja, segons han explicat des de la PAH: "És un cas d'ocupació que ara mateix estaria protegit, com a mínim fins al mes de maig, segons el decret de la moratòria dels desnonaments que va posar el govern central, el qual precisament es va fer per evitar arribar a les portes".

Segons el portaveu de la PAH, Juanjo Ramon: "Grans propietaris com aquest són els primers que haurien de fer complir el decret". Ramon considera que "com a mínim s'haurien de seguir els passos administratius previs per conèixer si es tracta de persones vulnerables, qüestió que a ara per ara, està per demostrar", ha indicat.

En aquest sentit, el portaveu de la PAH ha explicat que la seva presència davant les portes de l'habitatge alertat per ser desnonat, era aquest dimarts la "d'intentar mitjançar i guanyar temps, perquè com a mínim els afectats puguin fer tots els procediments amb els serveis socials. No té cap sentit que en plena pandèmia facin anar a gent a viure al carrer", ha lamentat Ramon.

Segons portaveu de la PAH, els afectats es "van veure obligats a ocupar l'habitatge perquè no tenien cap alternativa i ara estan intentant buscar un lloguer, però necessiten més temps".

Edicions locals