Els comuns presenten una moció al ple de Mollet contra el Quart Cinturó

El grup també farà propostes feministes per "assolir la igualtat efectiva"

Política

Al proper ple de dilluns 22 de febrer, Mollet en Comú presentarà diverses mocions, una de les quals demanant la caducitat de l’expedient ambiental del tram Terrassa-Granollers del Quart Cinturó, una infraestructura a la qual la formació s'oposa perquè "ara més que mai va contra la imperiosa necessitat d’impulsar actuacions per fer front a l’emergència climàtica i aturar, i fins i tot revertir, la destrucció dels espais naturals i de la biodiversitat".

Mollet en Comú, que ha col·laborat amb la Campanya Contra el Quart Cinturó, defensa "models de transport sostenibles i la protecció del territori d’impactes ambientals negatius", apunten. En aquest sentit, els comuns adverteixen que per tercera vegada s'ha produït la caducitat de l'estudi d'impacte ambiental del tram Terrassa-Granollers, que es va emetre el 2018, i que, "segons determina la llei té un termini de validesa de dos anys". "Com la informació pública del projecte no ha començat, el Ministeri de Transports ha d’iniciar de nou la tramitació ambiental", indiquen els comuns.

Per aquesta raó, la moció presentada demana que se sol·liciti al Minsiteri de Transició Ecològica que resolgui la caducitat de l’expedient 20180063 Tancament de l'autovia orbital de Barcelona B-40. Tram Terrassa-Granollers, que notifiqui la resolució de caducitat i arxiu de l’expedient ambiental a la Direcció General de Carreteres del Ministeri de Transports i que l’informi que la tramitació de l’avaluació ambiental del projecte s’ha de retrotraure al tràmit inicial, ja que ha expirat el termini per sol·licitar una pròrroga.

Propostes feministes

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, Mollet en Comú farà precs demanant més actuacions per assolir la igualtat efectiva. El Grup Municipal de Mollet en Comú ha presentat al registre municipal una moció per commemorar el 8-M. "Amb tot, l’informe de la secretaria municipal ha indicat, com en altres casos, que la moció no podria passar al ple com a moció, ja que plantejava qüestions que són potestat del govern municipal". Davant d’aquesta situació, Mollet en Comú ha plantejat en junta de portaveus que el text general de la moció sigui considerat una aportació per a una declaració institucional que farà la Junta de Portaveus amb aportacions de tots els grups i recollint texts de les associacions municipalistes i les diputacions de Catalunya.

Aquells punts de la moció que no han estat recollits com a moció seran plantejats com a precs al ple. En concret, Mollet en Comú reclama al govern municipal que impulsi un IV Pla d’Igualtat de Gènere posant especial atenció en l’impacte de la pandèmia en les dones de la ciutat. També es demana crear un grup de treball municipal que incorpori membres d'associacions feministes, que tingui com a objectiu implantar mesures i eines per a fer de Mollet una ciutat més segura, més xarxa de serveis de suport a la dona, i recursos específics en tema urbanístic, educatiu, de salut, etc.

Per últim Mollet en Comú també demana que l’Ajuntament visibilitzi el seu suport a la causa feminista penjant una bandera feminista a la façana de l’ajuntament.

Edicions locals