En Comú Podem anuncia que trencarà el pacte de govern a l'Ajuntament de Sant Fost

Aquesta tarda, la formació farà una roda de premsa explicant els motius de la decisió

Política

Sant Fost en Comú Podem ha anunciat que trenca el pacte de govern a l'Ajuntament de Sant Fost amb el seu soci ERC-Junts i la regidora no adscrita Maria José Sánchez. La formació morada farà aquesta tarda una roda de premsa a les escales de l'Ajuntament on informarà de la decisió.

Tot i que encara no han transcendit els motius concrets del trencament, la crisi de govern ja feia uns mesos que s'arrossegava i fins i tot des de Podem s'havia anunciat a través d'un comunicat a finals d'any, en el qual es posava de manifest les discrepàncies entre la formació morada i el seu soci de govern, ERC-Junts. "En els últims mesos s'han pres, per banda d'Alcaldia, decisions unilaterals que entenem incompleix greument l'acord de govern", remarcava SF En Comú Podem, al comunicat. 

La formació morada admetia aleshores que feia més d'un any que va signar un acord de govern amb ERC-Junts i la regidora no adscrita Maria José Sánchez "per materialitzar un canvi", informava el text. Més d'un any després, la formació morada apuntava fins a sis decisions unilaterals, que discrepaven amb el contingut comú del pacte. 

En aquell escrit, assenyalava  que les discrepàncies s'havien vist amb el cessament de dos treballadors mitjanant un decret d'alcaldia "inadequat i sense la nostra conformitat"; la renovació del sistema de gestió de residus i la d'ENDESA "quan el ple municipal va decidir canviar-ho"; l'ampliació d'Albus "insuficient i sense consensuar amb nosaltres i els veïns i veïnes"; els ajuts per l'IBI i les ordenances fiscals; i "els profunds desacords en la forma de gestió els recursos humans de l'Ajuntament i els processos de contractació i selecció de personal".

A propòsit d'això, SF En Comú Podem també es queixava de la falta de comunicació amb ERC-Junts per treballar els pressupostos del 2021.

Edicions locals