Podem atribueix la seva sortida del govern a incompliments de l'alcalde i descarta una moció de censura

Des de SF En Comú Podem afirmen que no contemplen, per ara, cap pacte amb un altre partit

Política

Bastida: 'L'incompliment del pacte per part de l'alcalde i el seu grup municipal ha provocat la nostra sortida del govern'
Bastida: 'L'incompliment del pacte per part de l'alcalde i el seu grup municipal ha provocat la nostra sortida del govern'

Sant Fost de Campsentelles

En una roda de premsa celebrada aquesta tarda davant la porta de l'Ajuntament de Sant Fost, el regidor de Sant Fost En Comú Podem, Alberto Bastida, acompanyat pels seus companys de partit, ha anunciat el trencament del pacte amb els seus socis de govern, ERC-Junts i la regidora no adscrita María José Sánchez i per tant, el seu pas a treballar des de l'oposició.

Un dels principals motius, com ja apuntaven fa un mes i mig en un comunicat on anunciaven una crisi de govern, ha estat segons ha explicat Bastida: "L'incompliment del pacte per part de l'alcalde i el seu grup municipal".

Des de formació morada afirmen haver "perdut la confiança" amb l'alcalde, consideren que li "manca projecte de futur per Sant Fost", que és "incapaç de governar en coalició" i l'acusen de prendre "decisions unilaterals i sense diàleg amb els seus socis de govern".

En aquest sentit,  indiquen que "fa més de tres mesos que busquen formes per reconduir la situació i que s'ha treballat amb el suport dels partits per trobar possibles solucions que permetin donar continuïtat al projecte, però que per més que s'hi han esforçat no ha estat possible".

Asseguren que han continuat a l'Ajuntament "per responsabilitat i pel compromís adquirit amb el municipi i la ciutadania", però que s'han trobat "amb un alcalde que governa a porta tancada, incomplint l'acord que vam adquirir entre tots" i han afegit: "Nosaltres no vam vindre a la política a ostentar càrrecs ni a cobrar sous".

"No contemplem una moció de censura"

Així mateix, ha apuntat Bastida: "No contemplem una moció de censura, ni cap altra cosa que no sigui treballar pel poble per complir el nostre programa electoral que és el nostre compromís amb la ciutadania i que des d'avui treballarem des de l'altre costat". I ha afegit: "Ara mateix estem parlant de sortir del govern, de seguir treballant des de l'oposició i no contemplem cap acord de govern amb cap altre partit".

I es mantenen ferms amb la decisió: "Quan es pren aquesta decisió, que a més a més està molt meditada, i que és la conseqüència de tres mesos de negatives, és molt difícil tornar enrere", ha especificat el regidor d'En Comú Podem.

Amb tot, Bastida ha indicat que: "Seguirem treballant des de l'oposició i allargarem la mà a totes les forces polítiques del municipi i sobretot al govern per poder arribar a acords que permetin complir amb el pacte de govern".

Amb aquest trencament del pacte, SF En Comú Podem deixa el govern santfostenc en minoria, amb l'alcalde i quatre regidors d'ERC-Junts i la regidora no adscrita, María José Sánchez.

Edicions locals