L'alcalde de Sant Fost confia que Podem no presentarà una moció de censura i es compromet a fer un govern 'responsable'

Carles Miquel atribueix el trencament del pacte a la 'diferència de formes' i al 'desgast del dia a dia'

Política

Sant Fost de Campsentelles

L'alcalde de Sant Fost, Carles Miquel, confia que Podem no presentarà una moció de censura i es compromet a fer un govern "responsable". Miquel atribueix el trencament del pacte a la "diferència de formes" i al "desgast del dia a dia".

"Nosaltres érem conscients que estàvem en una situació delicada, i que ells havien arribat a la decisió de deixar el govern. No puc dir que és una sorpresa, perquè n'havíem parlat. El regidor Bastida ens va dir que se n'anava a fer oposició responsable i que en cap moment es plantejaven fer cap moció de censura, de fet això li va dir mirant a la María José als ulls", ha explicat a aquest diari, l'alcalde de Sant Fost.

Amb tot, diu el batlle: "Assumim que serà una oposició complicada que fiscalitzarà i qüestionarà, perquè ja ha sigut un govern complicat, però amb el que sí que confio és amb la paraula de no fer una moció de censura, perquè no és una paraula que m'han donat a mi, és una paraula que li han donat a la segona tinent d'alcalde. Si me l'haguessin donat a mi, doncs potser no, perquè amb mi ells han perdut la confiança igual que jo amb ells".

El desgast del dia a dia: motiu de trencament

Tanmateix, Miquel assegura que "pel que fa a polítiques públiques no tenim grans diferències, de fet compartim la majoria de les coses que volíem fer en aquesta legislatura" i considera: "Tenim la responsabilitat d'arribar a acords. No hem pogut des del govern amb el desgast del dia a dia, les friccions..., doncs tenim l'obligació de fer-ho des de l'oposició".

En aquest sentit, apunta però: "Sempre he cregut que és més fàcil canviar les coses i transformar-les des del govern, però treballarem per arribar a aquests acords. La meva porta sempre la tindran oberta, compartim moltes polítiques, discreparem amb com tirar endavant les coses, però estem condemnats a entendre'ns", diu Miquel, qui es compromet a fer un govern responsable: "Ells parlen que faran oposició responsable, doncs nosaltres mirarem de fer govern responsable i buscar aquests acords en les coses que ens hem de posar d'acord. El que ja no tinguem aquesta fricció del dia a dia, potser ajudarà", remarca l'alcalde santfostenc.

Pel que fa a les acusacions que des de Podem l'assenyalen de governar amb la porta tancada, el batlle afirma: "Jo sempre tinc la porta oberta. Però, no entraré en cap retret. Jo tinc una responsabilitat i és intentar tirar endavant el projecte transformador d'aquest ajuntament. Tindré més dificultats potser, però al final al govern ja ho estàvem negociant tot, amb més o menys desacord". I conclou: "No és el primer cop que a Sant Fost hi ha un govern en minoria i confiem ser capaços d'arribar a acords".

 

Edicions locals