Albert Serra s'estrena amb Espanya en una convocatòria a València

El jugador del DM Group Mollet participa en una concentració per preparar l'Europeu del bàsquet 3x3

Esports

Albert Serra s'estrena amb Espanya en una convocatòria a València
Albert Serra s'estrena amb Espanya en una convocatòria a València | FEB

Mollet del VallèsJosé Luis Rodríguez Beltrán

Albert Serra s'ha estrenat en una convocatòria amb la selecció espanyola de bàsquet 3x3, que enguany té com a repte l'Europeu 2021. El jugador del DM Group Mollet va participar des del passat  diumenge fins aquest dimecres en una sessió d'entrenament amb Espanya a València, a les ordres de Jaume Comas. 

 

Serra ja havia estat convocat a la primera concentració del combinat 3x3 per preparar l'Europeu 2021 a finals de l'any passat, però una lesió va impedir-li anar-hi. En aquesta ocasió, el jugador del club molletà s'ha estrenat en una llista de 12 jugadors, on ha compartit pista amb referents d'aquesta modalitat, com ara Sergi Pino (CB Esparraguera), Nacho Martín (Clinica Sur Aspasia Valladolid) o Sergio de la Fuente (Clinica Sur Aspasia Valladolid). "Per imaginar, no m'ho havia imaginat mai això d'anar convocat amb la selecció espanyola... però també és cert que tot això s'està iniciant i podia passar. Quan et truquen i s'interessen per tu és una alegria brutal, però mai se sap. Finalment ha arribat", explica Albert Serra, que és tot un referent del bàsquet 3x3. De fet, la temporada 2020, va ser subcampió del Campionat d'Espanya 3x3. "Sempre he estat vinculat amb el 3x3, primer jugant al carrer en una pista de Sants, on predominava la llei del més fort. Poc després, això ha anat millorant i he fet molts tornejos, fins i tot he anat a altres països a jugar campionats". 

Serra va completar dobles sessions amb Espanya fins dimecres. "Al matí fèiem entrenaments amb tàctica i tirs, a la tarda era el torn de fer partits de 3x3 entre nosaltres", diu Serra, que explica que s'ho va passar d'allò més bé, en un ambient professional: "les sensacions han estat molt bones perquè ja coneixia la resta de companys, tot i ser la meva primera vegada hem coincidit en tornejos o hem compartit equip. Tot i que, en la concentració perceps que tot està molt preparat, és molt professional. M'ha sorprès cap a bé i ha estat molt positiu". 

L'objectiu de l'estiu per a la selecció espanyola de bàsquet 3x3 és classificar-s'hi per a l'Europeu 2021, tot i que abans hi ha la fase prèvia on Serra podria entrar en una nova convocatòria. A més, aquest estiu hi ha l'opció dels Jocs Olímpics, perquè la modalitat de 3x3 s'estrenarà en unes olimpíades, tot i que encara està per veure si el combinat masculí hi participarà. 

Edicions locals