Podem Mollet demana l'indult del raper Pablo Hasél

El grup presenta una moció en què també condemna els fets violents dels darrers dies

Política

Hasél en el moment de la seva detenció dimarts
Hasél en el moment de la seva detenció dimarts | ACN / Oriol Bosch

El grup municipal de Podem Mollet ha presentat una moció al ple per demanar l'"indult urgent" del raper Pablo Hasél empresonat aquesta setmana. En la proposta, el grup demana a l'Ajuntament un compromís amb la llibertat d’expressió i totes les formes d’expressió artística, condemna la violència i els disturbis que s’han produït a la finalització de les manifestacions pacífiques. La moció també sol·licita la tramitació urgent de la proposició de Ley de Libertad de Expresión.

En la moció, Podem apunta que "la seva denúncia social, ja sigui a mitjançant la seva música o fent ús de xarxes socials com Twitter i Facebook, ha portat Pablo Hasél a enfrontar-se a diferents procediments judicials i penals jutjats a l’Audiència Nacional". Un òrgan judicial que, Podem recorda, és hereu del Tribunal Especial de Repressió de la Maçoneria i del Comunisme creat durant la dictadura franquista, "que entre 1940 i 1964 va conduir més de 60.000 processos de persecució ideològica, i més tard reconvertit en el Tribunal d'Ordre Públic, encarregat de la repressió de les conductes que sota el règim franquista eren considerades delictes polítics".

Segons el partit lila, la llista de processaments, imputacions i condemnes a artistes en els últims anys, "converteix l’Estat espanyol en un dels estats amb més artistes represaliats de tot el món".

Per aquest motiu, el Grup Municipal Podem Mollet proposa al Ple que l'Ajuntament manifesti el seu compromís amb la llibertat d’expressió i totes les formes d’expressió artística, així com condemni la violència i els disturbis que s’han produït a la finalització de les manifestacions pacífiques dels darrers dies.

Podem també vol que se sol·liciti formalment a la Presidència de l’Estat Espanyol i al Consell de Ministres l’indult urgent per Pablo Hasél i,al Govern d'Espanya, la tramitació urgent de la proposició de Ley de Libertad de Expresión, per evitar que altres músics o artistes siguin perseguits i condemnats en el futur.

Edicions locals