Es preveu posar 1.400 vacunes en dos dies al Vallès Oriental entre les persones dependents

Rebran el vaccí les persones de gran vulnerabilitat i de gran dependència que acudeixen al centre de dia o persones en programes d’atenció domiciliària, i els seus cuidadors

Societat

Es preveu posar 1.400 vacunes en dos dies entre les persones grans dependents de la comarca
Es preveu posar 1.400 vacunes en dos dies entre les persones grans dependents de la comarca

Dijous van arrencar a la comarca les vacunacions per a les persones de gran vulnerabilitat i de gran dependència (grau III, grau II i grau I) que acudeixen al centre de dia o persones en programes d’atenció domiciliària, sobretot les majors de 80 anys i els seus cuidadors –a tots els Centres d'Atenció Primària del Vallès Oriental, on s'està subministrant la vacuna de Pfizer–.

Per dur a terme la vacunació, es contactaran les persones que es puguin desplaçar als punts de vacunació o centres de dia per facilitar l’administració dels vials i, en les situacions en les quals no sigui possible, es farà en els domicilis. El progrés en el pla de vacunació dependrà de la disponibilitat i de la quantitat de vacunes rebudes.

Pel que fa a la quantitat de vacunes que es posaran, Lídia Pedrejón, adjunta de direcció del SAP Vallès Oriental, va apuntar ahir, davant del CAP de Can Pantiquet (Mollet): "Pensem que aproximadament posarem unes 1.400 dosis entre avui i demà". També va dir: "Segurament continuarem les vacunacions amb població major de 80 anys".

D'altra banda, també ha destacat que "tots els centres s'han organitzat i han pogut acollir les vacunacions sense cap problema". En el cas de la vacuna Pfizer, els vacunats rebran la segona dosi en un període d'entre 21 i 28 dies.

A banda d'això, també van arrencar dijous les vacunacions per als professionals del sector educatiu menors de 55 anys al CAP de Plana Lledó (Mollet) i al CAP de les Franqueses, que són els dos punts de la comarca que, ara com ara, subministra la vacuna d'Oxford/AstraZeneca.

Un vacunat molletà de 92 anys

En Pere Lluís Pedragosa va ser dijous un dels vacunats. Al voltant de les 18 h hi entrava a la consulta i ràpidament ja en sortia, amb el vaccí subministrat. Després dels 15 minuts d'espera que recomanen les infermeres, en Pere Lluís assegurava als mitjans que ni li havia fet mal ni tan sols va notar l'agulla: "Quan m'he arremangat la camisa, m'han punxat, i ni m'he adonat. Ha estat molt ràpid".

També va assegurar que s'ho va haver de rumiar abans d'acceptar vacunar-se: "De primeres, quan les coses són noves les penses una mica". Tanmateix, va entendre, amb un espontani al·legat en favor de la ciència, que calia fer-ho: "Quan ho estudies una miqueta, dius: 'Agafem-ho!'. Si no fos per la medicina, ja no hi seríem; és el que ens conserva fins ara".

Edicions locals