El ple de Mollet demana l'indult per a Pablo Hasél a petició de Podem

PSC i Junts s'hi han abstingut i Cs hi votava en contra

Política

| ACN / Oriol Bosch

El ple de Mollet aprovava dilluns una moció presentada per Podem per demanar l'indult del raper Pablo Hasél. La proposta feia una defensa de la llibertat d'expressió i condemnava els fets violents que s'han viscut en els darrers dies en algunes manifestacions al carrer.

La regidora de Podem, Núria Muñoz, va defensar que més enllà del cas Hasél, en els darrers anys "hi ha hagut altres casos d'artistes que s'han enfrontat a penes per suposats delictes relacionats amb la llibertat d'expressió". En aquest sentit, Muñoz defensava la necessitat que el Congrés tramiti de manera urgent la Llei de Llibertat d'Expressió que s'està treballant perquè "ningú entri a la presó per les seves opinions o manifestacions artístiques". Muñoz volia, a més, desmarcar el seu grup de manera explícita dels actes violents viscuts en algunes de les manifestacions de suport al raper: "Hi ha gent interessada a enterbolir el debat sobre la llibertat d'expressió per això fem una condemna explícita d'aquests fets violents", concloïa.

Ara Mollet i Mollet en Comú donaven suport a la moció sobre el cas Hasél, que, segons els comuns, "ha obert dos debats importants: que la democràcia espanyola és millorable i que després de 10 anys del 15-M no s'ha donat cap solució als joves", considerava Francisco Sancho, de Mollet en Comú.

PSC i Junts s'abstenien en la votació. La socialista, Mireia Dionisio, assegurava que el seu grup compartia la condemna als actes vandàlics i la necessitat de revisar l'actual legislació per evitar sancions penals privatives de llibertat en assumptes relatius a la llibertat d'expressió. Amb tot, defensava l'abstenció perquè "l'Ajuntament, com a institució, ha de mantenir-se neutral i no demanar l'indult per ningú". Dionisio, a més, volia fer palès el rebuig als missatges de Hasél, que "des del punt de vista ètic, són intolerables i una vergonya".

Per la seva part, Cs hi votava en contra perquè consideraven que Hasèl "no ha estat detingut per la seva faceta artística sinó per les frases que diu i que atempten contra els drets d'altres", deia Eva Guillén, qui enumerava els casos pels quals Hasél ha estat imputat o condemnat. Guillén, a més, opinava que es fa un "ús partidista" del debat de la llibertat d'expressió i acusava Podem de donar suport als disturbis, tot i que la moció n'explicitava la condemna.

Edicions locals