El jutjat de vigilància penitenciària manté el tercer grau a Jordi Turull

El magistrat considera que mentre resol el fons del recurs de la fiscalia s’ha de mantenir vigent la semilliberta

Política

El jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya ha decidit mantenir el tercer grau penitenciari als polítics independentistes presos a Lledoners, excepte per a Joaquim Forn, sobre qui podria decidir aquest dijous.

Com ja va fer dimarts un altre jutjat de vigilància penitenciària amb Carme Forcadell i Dolors Bassa, el magistrat considera que mentre resol el fons del recurs de la fiscalia s’ha de mantenir vigent la semillibertat per al paretà Jordi Turull, així com per a Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Josep Rull, Oriol Junqueras i Raül Romeva.

En sis interlocutòries idèntiques, el magistrat substitut del jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya recorda que el Suprem no s’ha pronunciat sobre com s’ha d’interpretar la literalitat de la llei, que només preveu la suspensió cautelar després d’un recurs d’apel·lació a una decisió judicial, no pas després del recurs d’alçada contra una decisió administrativa, com és aquest cas. Per això, tant la defensa com el magistrat consideren que cal aplicar la literalitat de la llei, que no preveu la suspensió cautelar fins a partir de la primera decisió judicial sobre el fons. Ara el jutjat haurà de resoldre el fons de l’assumpte.

Joaquim Forn tenia temps fins aquest dimecres per presentar al·legacions contra el recurs de la fiscalia, i per tant el magistrat probablement resoldrà, en el mateix sentit, aquest dijous.

Edicions locals