Alba Orois triomfa a la lliga universitària dels Estats Units

La jugadora molletana guanya la lliga regular i opta al campionat final de l'NCAA

Esports

Alba Orois
Alba Orois

Mollet del VallèsJosé Luis Rodríguez Beltrán

Alba Orois ha guanyat la lliga regular de la Primera Divisió d'universitats en el seu primer any als Estats Units. La molletana, de 19 anys, ha completat una primera fase per emmarcar amb la Universitat de Maine, que ha assolit el bitllet per a la fase final de la conferència. "Guanyar el primer any un títol és una cosa increïble. És una mostra més que de tot el treball que fas, es veu recompensat. Si lluites cada dia i treballes, al final les coses arriben. A partir d'ara, he de seguir creixent i aconseguir el màxim dels èxits en aquest primer any", explica des de la distància, Alba Orois. 

La molletana, de 19 anys, s'ha hagut d'adaptar a la lliga universitària de bàsquet amb l'afectació de la Covid-19. De fet, en la fase regular jugava fins a dos partits el cap de setmana amb el mateix equip, per evitar al màxim el contacte. La semifinal de la conferència tindrà lloc el 7 de març, i si passa, jugaria la final el 12 de març. En cas de guanyar aquesta fase final, el Maine accediria al somni de la lliga NCAA, que aglutina els millors equips universitaris dels Estats Units. "És un dels tornejos més famosos dels Estats Units i per a mi ja seria un somni fet realitat. En aquest campionat, van els millors equips dels Estats Units, és que seria del tot increïble", admet Orois. 

Creixement esportiu i individual

Alba Orois és una de les joves promeses del bàsquet estatal. Des de l'estiu està a la Universitat de Maine, als Estats Units, becada per cursar les carreres de psicologia i educació primària, a banda de jugar a l'equip universitari. "No és fàcil adaptar-te a un nou equip i un nou lloc, que és completament diferent d'on vinc. Potser vaig començar més cohibida perquè no sabia el meu rol perquè hi ha jugadores amb molta experiència. Però a mesura que han anat passant els dies, he crescut com a persona i esportista", indica Orois, que assegura que a Maine ha treballat moltíssim el seu aspecte físic: "aquí fem molt de gimnàs, i això es nota a la pista". 

Es va formar a les bases de l'Escola Sant Gervasi fins a l'edat infantil, va passar un any al Femení Maresme i després va completar quatre exitoses temporades al Sant Adrià, assolint l'ascens a la Primera Divisió femenina absoluta. 

Edicions locals