Antonio López, rècord estatal sub-23 de milla i 5.000 metres

L'atleta, format a l'Atlètic Mollet, estudia i competeix als Estats Units

Esports

Antonio López, a l'esquerra de la imatge
Antonio López, a l'esquerra de la imatge

Mollet del VallèsJosé Luis Rodríguez Beltrán

Antonio López, format a l'Atlètic Mollet i de 20 anys, fa prop de dos anys que estudia a la Universitat de Virginia Tech, dels Estats Units. El corredor està becat per fer una enginyeria d'informàtica, que compagina amb els seus entrenaments d'atletisme. Durant el mes de febrer, López va esclatar com a atleta internacional amb la consecució de dos rècords estatals sub-23 en les proves de la milla i dels 5.000 metres de pista coberta. De fet, aquesta última fita suposa també el millor registre d'un atleta absolut en l'àmbit català.

El primer rècord va ser el 6 de febrer durant la celebració de la Doc Hale Virginia Tech Elite, en Blaksburg que és on resideix. L'atleta va participar en un repte per baixar dels 4 minuts en la milla, que va superar amb èxit amb un temps de 3 minuts i 59.60 segons, millorant en 66 centèsimes l’anterior registre estatal que datava de 1987. Pel que fa al rècord de 5.000 metres, va tenir lloc el 25 de febrer durant la celebració dels ACC Indoor Championships a Clemson, a Carolina del Sud i López va assolir un temps de 13 minuts i 49.86 segons, que va suposar el títol i els millors registres sub-23 d'Espanya i absolut català. "A la milla el rècord el vam anar a buscar en un control, amb llebre. El volíem fer. Pel que fa als 5.000 metres, va ser en una competició i no estava previst, així que vaig haver de fer el rècord per guanyar el campionat", explica Antonio López per línia telefònica des de la localitat de Blaksburg, a Virginia.

Des de fa uns mesos, Antonio López s'entrena per fer un gran paper al pròxim campionat estatal de Virginia en la prova dels 3.000 metres i per a la temporada de l'aire lliure intentarà ser-hi al Campionat d'Europa. "Des que vaig fer els dos rècords, veig que tinc més notorietat a la premsa espanyola, i fins i tot, més seguiment per part de les federacions", assenyala.

El corredor explica que als Estats Units hi ha més afició per competir, que no pas a Catalunya, tot i que el seguiment de l'atletisme és similar. 

Rogelio Vega, mestre i tècnic

L'atleta es va formar a l'Atlètic Mollet, sota la batuta de Rogelio Vega, que segueix l'evolució del seu pupil en la distància. "Me n'alegro molt que ara estigui traient aquestes bones marques després de dos anys als Estats Units. A l'inici costa adaptar-se perquè els entrenaments allà tenen més acumulació de quilometres que no pas els que fem aquí", admet Vega. "Rogelio és el meu mentor, he après molt d'ell", indica el corredor Antonio López.

Edicions locals