Una vintena de sancions a conductors de patinets a Mollet en només un cap de setmana

L'Ajuntament posa en marxa una campanya informativa a les escoles i instituts sobre les normes de conducció d'aquests vehicles

Societat

En només un cap de setmana, la Policia Municipal de Mollet va imposar una vintena de sancions a conductors de patinets que circulaven de manera incorrecta. Per millorar el coneixement sobre les normes de circulació d'aquests vehicles, l’Ajuntament de Mollet posa en marxa una campanya informativa adreçada a l'alumnat de les escoles i els instituts, amb què també es volen difondre els aspectes més importants de la nova ordenança de circulació i sobre com s’ha de circular per la ciutat en patinet elèctric de manera correcta, segura i respectuosa.

Una de les qüestions que regularitza la nova ordenança de circulació, que va entrar en vigor a la tardor, és l'ús dels patinets i els vehicles de mobilitat personal. Entre altres, l'edat mínima per conduir-los a la ciutat és de 15 anys; l'ús del casc és obligatori, no es pot conduir amb auriculars i no hi poen anar més d'una persona. La circulació d'aquests vehicles, a més, igual que les bicicletes s'ha de fer exclusivament per la calçada i no poden transitar per les voreres i els espais reservats per als vianants.

Amb tot, moltes d'aquestes normes no són respectades pels conductors de patinets. La campanya pretén conscienciar  a través del repartiment d’uns díptics informatius i d’uns vídeos, elaborats per la Policia Municipal, on s’explica de forma pedagògica la nova ordenança de circulació vigent a Mollet i la normativa de l’ús dels patinets.
El material que s’ofereix a les escoles es va presentar prèviament en el marc d’una reunió mantinguda entre responsables municipals i les direccions de les escoles i instituts de Mollet.

“Des de l’Ajuntament sempre hem defensat les eines pedagògiques a l'hora d’informar i difondre quines són les normatives. L’ús dels patinets elèctrics, per exemple, és creixent a la nostra ciutat i cal donar a conèixer la normativa", explica el regidor de Mobilitat, Juanjo Baños.

Baños ha afegit que amb campanyes com aquesta "fem un pas més per promoure el respecte i la convivència als nostres carrers, a través dels nostres infants i els seus pares i mares, amb l’objectiu de seguir fent de Mollet una ciutat més cívica i saludable”.

Aquesta campanya se suma i complementa les xerrades i actuacions d’educació viària que fa anys la Policia Municipal de Mollet dur a terme als centres educatius de la ciutat amb l’objectiu de promoure la reflexió entorn de la mobilitat segura. A Mollet es fan classes d’Educació viària des del 1989 de manera ininterrompuda i des de 1980 es disposa d’un parc infantil de tràfic per ensenyar de manera pràctica i didàctica la normativa de circulació.

Edicions locals