Renfe encarrega a Alstom la fabricació de més de 150 trens per a Rodalies

El contracte preveu 152 trens de gran capacitat per un import de 1.447 milions d'euros

Economia

El Consell d’Administració de Renfe ha aprovat aquest dilluns l'adjudicació a les empreses Alstom i Stadler del contracte per a la compra de 211 trens de gran capacitat per a Rodalies, per un import global de 2.445 milions d'euros.

El contracte es divideix en dos lots: el primer, adjudicat a Alstom Transport, amb planta a Santa Perpètua, per al subministrament de 152 trens de 100 metres de longitud, per un import de 1.447 milions d'euros; i el segon, adjudicat a Stadler Rail València, per 24 trens de 100 metres de longitud, i 35 trens de 200 metres cadascun, per import de 998 milions d'euros.

Tots dos lots inclouen les peces de parc, el magatzem inicial de recanvis i els seus utillatges, i el manteniment durant 15 anys. La prestació dels serveis de manteniment es realitzarà a través de societats anònimes participades (51% la companyia adjudicatària i 49% Renfe Fabricació i Manteniment).

Augment del 20% de la capacitat

Els nous trens, que seran destinats a servei en els grans nuclis de Rodalies, tenen una capacitat d'almenys 900 places cadascun d'ells (un 20% més que els actuals Civia). A més, minimitzaran el temps de baixada i pujada de viatgers, mitjançant un avançat disseny amb un mínim de 10 portes i amplis vestíbuls.

Així mateix, tots ells seran totalment accessibles per facilitar el viatge de persones amb mobilitat reduïda, i disposaran de connexió wifi i zones per bicicletes i carrets infantils.

Aquesta operació forma part del Pla de Renovació de flota posat en marxa per Renfe en 2019, amb l'objectiu de garantir la qualitat i millora dels Serveis Públics en els pròxims anys, i que suposarà la renovació del 50% dels trens de Rodalies i Regionals.


 

Edicions locals