L'absolut de la Molletense es queda sense la Segona Catalana

La Federació Catalana de Futbol suspèn la temporada per la impossibilitat de complir el pla de competició i proposarà un torneig amistós

Esports

| JL.R.B.

José Luis Rodríguez Beltrán

La Segona Catalana de futbol no es reprendrà i la Molletense s'ha quedat sense competició oficial la temporada 2020-2021. La Federació Catalana de Futbol va decidir aquesta setmana no reprendre la competició "davant la impossibilitat de complir el Pla de Competició -per dates no es pot acabar abans de finalitzar el mes de juny i s’acumularien els partits intersetmanals, en una categoria absolutament amateur-", explica en un comunicat. 

La decisió de l'ens federatiu va tenir lloc després de rebre les contestacions aquesta mateixa setmana dels clubs de la categoria mitjançant una enquesta ràpida, que la Molletense va respondre amb la negativa de la represa. "El pla de competició s'allargava fins al juliol i hi havia jornades en dimecres, no era viable perquè si els equips de la Primera Divisió ja es queixen per lesions, nosaltres, pitjor", admet el president de la Molletense Kiko Montoya, que no eentèn "com és possible que hi hagi represa per a la Tercera i la Quarta Catalana", prevista pel 20 i 21 de març, juntament amb les categories de juvenils. En aquest sentit, la Molletense reprendrà la temporada amb els dos equips juvenils de la Primera Divisió. 

L'FCF ha determinat que davant la impossibilitat que es produeixin efectes classificatoris en la present temporada i en la categoria afectada, proposarà un nou format de competició, d’inscripció voluntària i sense efectes d’ascensos i descensos. "Quan es decideixi la competició amistosa, veurem que fem, perquè a la plantilla tenim 12 jugadors de fora de la comarca, hi ha dos que ja han marxat a equips de superior categoria i ara que no hi haurà competició oficial és possible que altres jugadors em demanin la baixa per jugar en altres categories", admet Montoya. 

De cara al curs 2021-2022 està previst, sempre que ho aprovi l’Assemblea de l'ens federatiu, que la competició de Segona Catalana s’estructuri en 8 grups, dividits cadascun en 2 subgrups, fent una categoria interterritorial. En aquest sentit, i per poder regularitzar la competició, no hi haurà ascensos directes, sinó que es determinaran per eliminatòries de promoció; i descensos de 6-7 equips per subgrup.

Edicions locals