Les direccions de comuns i Podem a nivell nacional no avalarien la moció de censura a Sant Fost

Reaccions a les negociacions entre IUSF i Sant Fost En Comú Podem per fer fora ERC del govern

Política

Les direccions de comuns i Podem a nivell nacional no avalarien la moció de censura a Sant Fost
Les direccions de comuns i Podem a nivell nacional no avalarien la moció de censura a Sant Fost

L'escenari d'una possible moció de censura d'IUSF i Sant Fost En Comú Podem contra l'actual govern d'ERC i la regidora no adscrita Maria José Sánchez no comptaria amb el suport de les respectives direccions dels partits (comuns i Podem) a nivell comarcal i nacional.

Així ho han confirmat a Som els responsables d'ambdues formacions després que s'hagin fet públiques les negociacions entre el regidor Alberto Bastida i IUSF per tirar endavant la fórmula que expulsaria del govern ERC i l'alcalde, Carles Miquel.

El responsable d'En Comú Podem al Vallès Oriental, Jordi Manils, assegura que la comarcal, "oficialment", no té constància d'aquestes converses i creu que seria "inexplicable" que el regidor Bastida hi donés suport. "Quan vam sortir del govern ja vam dir que no optaríem a fer caure el govern actual. No plantegem alternatives perquè volíem un canvi de govern a Sant Fost i hem de ser fidels a allò que vam dir a la gent durant la campanya", assegura Manils.

Per la seva part, Marcos Galante, responsable de municipalisme de Podem Catalunya apunta: "Sabem que hi va haver contacte entre grups fa setmanes i es va descartar. A escala nacional no hem vist cap document", assegura. A més, Galante recorda que Podem "té un compromís de canvi per Sant Fost i és en el que ens volem abocar". Per reblar el clau, el dirigent del partit lila afegeix: "El regidor Bastida ha tingut històries –en referència a les denúncies creuades amb IUSF i l'exalcaldessa, Montserrat Sanmartí– i no seria molt coherent que ara li donés suport", opina.

Amb tot, l'acta de regidor és personal i, per tant, Bastida podria donar suport a una hipotètica moció d'IUSF sense necessitar l'aval dels partits que representa. En aquest sentit, Galante explica que a Podem "la consigna és no pactar amb grups municipals antitètics i si succeís l'executiva hauria de valorar les possibles mesures a prendre", avança. Un argument similar és el que esgrimeix Manils qui fa referència al règim disciplinari del partit, un extrem, però, que "encara no ens volem plantejar". Manils i Bastida no haurien mantingut encara cap reunió, tot i que "ens hem emplaçat a parlar-ne".

El diari Som s'ha posat en contacte tant amb Alberto Bastida com amb el president d'IUSF, Juan Francisco Fernández, però, de moment, tots dos es mantenen en silenci.

Edicions locals