Rovirosa promet el càrrec de Síndic Personer amb el compromís de 'retornar a la ciutat alguna cosa de tot el que m'ha donat'

Aquest dilluns s'ha celebrat el ple en què el farmacèutic ha promès el càrrec per als propers cinc anys

Societat

Rovirosa promet el càrrec de Síndic Personer amb el compromís de 'retornar a la ciutat alguna cosa de tot el que m'ha donat'
Rovirosa promet el càrrec de Síndic Personer amb el compromís de 'retornar a la ciutat alguna cosa de tot el que m'ha donat'

Salvador Rovirosa ja és oficialment el nou Síndic Personer de Mollet. Aquest dilluns s'ha celebrat de manera telemàtica el ple de presa de possessió del càrrec, que el farmacèutic ha promès entre els agraïments de tots els grups municipals del consistori. En un paral·lelisme entre el seu ofici i la sindicatura, Rovirosa ha dit que vol ser l'"emulgent" entre l'administració i la ciutadania. 

El farmacèutic i fill del jutge de pau molletà als anys 70, Salvador Rovirosa, s'ha convertit en el quart Síndic Personer de Mollet després d'haver promès el càrrec aquest dilluns. Rovirosa ha agraït a l'alcalde, Josep Monràs, i a la resta d'electes la confiança dipositada en la seva persona: "Faré el possible per no defraudar", ha dit. També ha agraït la tasca dels seus predecessors Lluís Martínez, Vicenç Vilà i Francisco Amaya.

Entre els apunts biogràfics, Rovirosa ha recordat que no és nascut a Mollet, on va aterrar amb 5 anys, però ha assegurat que és la ciutat que "m'ho ha donat tot". "He acceptat el càrrec perquè donar és molt gratificant i em sento amb l'obligació de retornar alguna cosa de tot això que m'ha donat la ciutat".

Rovirosa ha reconegut que venen "temps difícils" després d'un any de pandèmia, que "deixa una crisi social i econòmica que està posant i posarà molta gent en dificultats". En aquest sentit, el Síndic ha demanat tant a polítics com a tècnics municipals "anar tots en una mateixa direcció per resoldre els problemes de la ciutadania", ha indicat.

El defensor del poble local s'ha compromès a defensar els drets i les llibertats dels molletans respecte a l'administració "amb independència, proximitat i transparència".

Benvinguda i peticions dels grups municipals

Tots els portaveus dels grups municipals han donat la benvinguda al Síndic a qui han agraït la seva predisposició a ocupar el càrrec i a qui han desitjat encerts en els propers cinc anys de sindicatura. "En aquests moments de dificultats potser el més fàcil hauria estat declinar l'oferiment", ha reconegut Xavier Buzón, de Podem.

El portaveu de Cs, Iván Garrido, ha recordat que la sindicatura és un càrrec voluntari i sense remuneració, un fet que "cal posar en relleu".

Entre algunes de les peticions, Junts per Mollet ha apuntat la necessitat de dotar el Síndic de més recursos. Des de les files de Mollet en Comú, s'ha demanat continuar treballant en temes que van "més enllà" de les queixes dels ciutadans com poden ser el reconeixement de drets com l'accés a l'habitatge, la lluita contra el racisme i la garantia d'educació pública, entre altres, i s'ha instat a què es tinguin en compte les recomanacions fetes per Martínez en el seu últim informe presentat fa unes setmanes, entre les quals la revisió del procés d'empadronament a la ciutat.

En aquest sentit, també, Ara Mollet ERC MES ha instat el Síndic a actuar d'ofici "quan s'observa una situació d'indefensió, mala praxi o desigualtat", ha dit Oriol López. El grup ha reiterat la demanda de revisió del reglament per estudiar la possibilitat que la persona que ocupa la sindicatura pugui cobrar o repetir en el càrrec. Tant comuns com Ara Mollet han fet esment un cop més de les "traves perquè els grups municipals presentin propostes al ple", un fet que López ha considerat "també una vulneració de drets", i a les "dificultats perquè els regidors de l'oposició accedim a la informació", ha dit Marina Escribano, de Mollet en Comú.

Per la seva part la portaveu socialista, ha reiterat l'"absoluta confiança" en Rovirosa a qui ha posat a disposició el seu grup i el govern per dur a terme la seva tasca. L'alcalde, Josep Monràs, ha remarcat "l'orgull molletà" pel fet que la ciutat fa gairebé vint anys es dotés de la figura del Síndic i ha destacat el "consens" en la tria de Rovirosa. Per acabar Monràs donava un "consell més que un encàrrec" a Rovirosa: "L'alcalde no ha de dir el que ha de fer el Síndic, el Síndic farà el que cregui oportú, escoltant a tothom".

Rovirosa ha tancat la sessió amb un paral·lelisme entre la seva feina de farmacèutic i la tasca del Síndic. "En les cremes que fan els farmacèutics hi ha un element aquós i un oliós que lliguen gràcies a un emulgent. Jo vull ser un bon emulgent entre la ciutadania i l'administració".

 

Edicions locals