Mollet en Comú convida a pedalar pel planeta

L'activitat sortirà de la masia de Can Borrell per arribar a l'església de Gallecs

Societat

| J.G.

Mollet en Comú ha organitzat per a dissabte 27 de març al matí una bicicletada per reivindicar la necessitat de polítiques en defensa del medi ambient i lluita contra l’emergència climàtica. El recorregut s’iniciarà a la masia de Can Borrell, i finalitzarà a l’església de Gallecs on tindrà lloc la lectura d’un manifest.

Amb aquest acte lúdic i popular, es pretén celebrar l’Hora del Planeta, un esdeveniment internacional organitzat per World Wide Fund for Nature (WWF) nascut fa uns anys per cridar l’atenció sobre el problema del canvi climàtic, amb un petit gest: apagar els llums d’edificis i monuments durant una hora, convidant ciutadania, organitzacions i ciutats a fer-ho.

Des del grup d’EcoFeminisme de Mollet en Comú, es vol dur a terme aquesta acció, oberta a tota la ciutadania, per reivindicar també, des de la mobilitat sostenible com és l’ús de la bicicleta, la necessitat de preservar el medi ambient, reduir la contaminació atmosfèrica i lumínica, prendre mesures contra l’escalfament del planeta, estalviar energia, i en definitiva, reduir el fort impacte que fem al territori immediat i al planeta. "Cal fer visible que les ciutats han de ser les grans transformadores de la manera com ens relacionem amb el nostre entorn, propiciant hàbits i maneres de fer sostenibles", apunten des de la formació.

"Des de Mollet en Comú fa temps que treballem en l’àmbit local per tal de transformar la relació de la ciutat amb la natura i l’impacte en el territori, fent propostes al voltant de l’ús de la bicicleta, la mobilitat sostenible, l’ús d’energies netes i renovables, etc. Així com posicionant-nos en aquells temes que són importants, com és el cas de la urbanització del Calderí, que suposarà un impacte negatiu sobre el territori de la ciutat", expliquen els comuns.

La bicicletada, que sortirà a les 11 h, comptarà amb totes les mesures COVID. Per inscriure’s cal fer-ho online o bé presencialment, mitja hora abans al punt de sortida.

Edicions locals