Els infants fan propostes per millorar la mobilitat a Mollet

Diumenge l'Ajuntament acollia el Ple dels Infants, amb una vintena d'alumnes de primària en el paper de regidors

Política

L'Ajuntament de Mollet acollia diumenge la celebració de la sessió del Ple dels Infants, en què els joves regidors presentaven un treball de camp amb suggeriments als polítics per millorar la mobilitat a la ciutat.

“Els infants tenen coses importants a dir per millorar Mollet. Esperem que el Ple dels infants continuï celebrant-se”. Aquestes paraules són d’Adrian Beltrán, un alumne de sisè de primària del CEIP Sant Vicenç que diumenge va participar al ple dels infants, una sessió que se celebra anualment des del curs 2006-07 i que dóna l’oportunitat a més d’una vintena d’infants de ser regidors per un dia i proposar idees que ajudin a millorar la ciutat.
El ple dels infants d’enguany va aplegar 27 alumnes de sisè primària de les escoles de Mollet.
Enguany el plenari es va centrar en la mobilitat a la ciutat, que “és força irregular: voreres estretes i en mal estat, pasos de vianants despintats, arbres trencats, un bus urbà que circula poc i no abraça massa territori… Tot això ho volem millorar”, deien els portaveus de la mainada molletana. Així doncs, els infants van lliurar a l’alcalde, Josep Monràs ,un treball de camp que consistia en uns mapes de la ciutat en els quals consten tots els suggeriments que fan en l’àmbit de la mobilitat, com per exemple l’amplicació dels camins escolars “senyalitzats i segurs”. “És important una mobilitat ben organitzada. És un tema complicat que implica moltes persones i, per tant, és cosa de tots”, asseguraven els escolars. L’alcalde va prometre mirar-s’ho amb atenció.
A banda del discurs centrat en la mobilitat, els infants també expressaven altres reivindicacions, com la presència de cendrers al carrer i més cinema a la fresca durant els mesos de calor.
A l’acabar el ple, tots els membres de l’Ajuntament van donar les gràcies als nens per la seva dedicació i els van animar a seguir en la vida política, a “ajudar els altres”. El que no tenia preu era la cara de la gran majoria d’ells: de victòria personal i col·lectiva. Arribar a on van ser “no es gens fàcil”, va afirmar Monràs durant la presentació del ple.

Edicions locals